Órákon át vesztegelt több száz utas a tenger alatt a Csalagútban

2022. augusztus 25. 06:30

Az Eurotunnel elnézést kért az okozott kellemetlenségekért, közölték, külön-külön megkeresik az utasokat kompenzációs ajánlatukkal.

2022. augusztus 25. 06:30
null

Órákon át vesztegelt több száz utas a Nagy-Britannia és Franciaország között húzódó Csalagútban, miután Eurotunnel vonatuk útközben meghibásodott – írta a 24.hu.

Az autószállító vonat a franciaországi Calais-ből az angliai Folkestone-ba tartott

Az Eurotunnel egyik szóvivője az eset kapcsán elmondta, hogy miután a vonat vészjelzői jeleztek, megállították és átvizsgálták a szerelvényt. Az utasokat végül elővigyázatosságból a szervizalagúton keresztül egy másik vonathoz vezették, amely Folkestone felé tartott.

Az egyik utas a PA brit hírügynökségnek arról számolt be, hogy

körülbelül tíz perce utaztak, amikor kialudtak a fények és megállt a vonat. 

„Azt mondták, meg kell vizsgálniuk a kerekeket, de másfél órával később sem jutottak semmire” – idézték a Kent megyében élő Michael Harrisont, aki hozzátette, hogy miután újra elindultak, öt perc után ismét megállt a vonat, és némi várakozás után közölték velük, hogy át kell szállniuk egy másik szerelvényre.

Az egyik utas sírt, egy másik pánikrohamot kapott

Ezt követően a menekülőútvonalon, majd a szervizalagúton keresztül, körülbelül tíz perc alatt jutottak el a személyszállító vonatig, ez azonban indulást követően ugyancsak megállt egy időre – ismertette az utazás további részleteit a portál. A birminghami Sarah Fellows „rémisztőnek” írta le a szervízalagutat. 

– emlékezett vissza Fellows, aki szerint volt, aki sírt, egy másik utas pánikrohamot kapott.

Az utasok végül hat órával a beszállás után érkeztek meg Angliba, Folkestone-ba, ahol hozzájutottak az alagútban rekedt személyautóikhoz. Az Eurotunnel elnézést kért az okozott kellemetlenségekért, és közölte, hogy külön-külön megkeresik az érintett utasokat kompenzációs ajánlatukkal.

 

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. augusztus 27. 17:03
Volt magyar is? Akkor az első Magyar Tengeralattjáró!(k)
reflex2
2022. augusztus 25. 19:51
El tudom képzelni a félelmüket. Nekem is ijesztő volt amikor először utaztam vele, pedig akkor semmi probléma nem volt.
olajfa1
2022. augusztus 25. 17:02
Elfelejtették ellenőrizni a kerekekben a nyomást... :-D „Azt mondták, meg kell vizsgálniuk a kerekeket, de másfél órával később sem jutottak semmire” Amúgy meg a lehető lebiztonságosabb helyen voltak az atombomba támadás ellen...
5m007h 0p3ra70r
2022. augusztus 25. 12:02
"Olyan volt, mint egy katasztrófafilm. Csak gyalogoltunk a semmibe, nem tudtuk mi történik" Ez persze nem igaz. Tudták. Ennek a tagnak a filmek adják a hivatkozást a valósághoz nem pedig fordítva. Ha újságíró lennék, messzire kerülném az ilyen beteges képzelgéseknek a leírását.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!