A Ryanair válasza az extraadóra: nyolc budapesti útvonalát szünteti meg a cég októbertől

2022. augusztus 11. 13:21

Michael O'Leary berágott.

2022. augusztus 11. 13:21
null

Megérkezett a Ryanair reakciója az általa idiótának nevezett extraprofitadóra: a légitársaság nyolc budapesti útvonalát szünteti meg – vette észre az Okosutas.hu. Szerdán ezek a célpontok kerültek ki a menetrendből, tehát állnak le a téli menetrendváltástól, októbertől:

Bordeaux, Bournemouth, Köln, Kaunas, Krakkó, Lappeenranta, Riga, Torino.

A listában nincsenek benne azok az útvonalak, amelyek az eredeti terv szerint is leálltak volna télre, mint például a nagyon népszerűvé vált nyári úticél Rimini.

Ebbe a nyolc városba régóta árulja a jegyeket a Ryanair, és most döntött arról, hogy mégsem indít oda járatokat. Az utazási portál szerint a döntés „szinte biztosan a magyar kormány által bevezetett utasadóra adott reakció és papírformának számít”. Az Okosutas szerint „láthatóan megvárták, hogy a foglalások alapján melyik útvonalak mennek gyengén”, vagyis hol nem tudnak olyan mértékben árat emelni, hogy oda továbbra is nyereségesen repülhessenek.

A járatleállításról szintén beszámoló Bank360.hu megjegyzi azt is: a Ryanair már a repülőjegyadó bevezetése után jelezte, hogy a pluszköltségnek járatrikítások és -leállítások lehetnek a következményei.

Nyitóképen: Michael O'Leary. Fotó: Eric Lalmand / Belga / AFP

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csőgörény
2022. augusztus 12. 23:43
A magyar emberek többségét nem érinti. Ennyi lezárva!
Tatulus
2022. augusztus 12. 18:08
A Ryanair a legmocskosabb banda a társaságok között. Szükségből repültünk Angliába velük, de a viselkedésük, az utasokkal való bánásmód miatt kerültük őket, mint a tehénszart!
Grabb71
2022. augusztus 11. 23:40
Ez a Ryanair-féle „bosszú” olyannak látszik, mint amikor az EU szankcionálja az oroszokat, aztán magának csinál kárt vele.
bambuci
2022. augusztus 11. 15:47
A vasutat kell fejleszteni. A fovarosokat ossze kell kotni. A tobbi desztinacio elerheto helyi jarattal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!