Erőszakos magyar szurkolók, Orbán Viktor utazása – így gyászolta a német vereséget a Bild

2022. szeptember 24. 11:36

A legnagyobb német napilap a meccs helyett a magyar miniszterelnökkel és a szurkolókkal foglalkozott szombaton.

2022. szeptember 24. 11:36
null

Németország legnagyobb napilapja a magyar válogatott elleni Nemzetek Ligája-meccs helyett Orbán Viktor lipcsei utazásával és a magyar szurkolók magatartásával foglalkozik.

A Magyar Nemzet szerint szinte szót sem kapott a csoportelsőként Lipcsébe érkező magyar válogatott a napilap pénteki számában, az újság mindössze Marco Rossi csapatának várható összetételét említette meg, illetve egy rövid hírt szenteltek a vendégeknek. Utóbbi hírnek is a magyar kormányfő volt a főszereplője – tették hozzá.

A cikket – amelyből kiderült, Orbán Viktor a helyszínen szurkol a magyar válogatottnak – a miniszterelnök fotójával illusztrálták. A német lap azt írta, hogy a „különleges vendég rajong a futballért, és sokat fektetett a magyar labdarúgásba is”. 

Emellett említést kapott az az 1600 magyar drukker – más források szerint 2000 – , akiket a mérkőzésre vártak, és akiknek egy része a Bild szerint erőszakosnak nevezhető. A Magyar Nemzet kétszer ennyi szurkoló érkezéséről értesült. 

Mindemellett megszólaltatták még a Lipcsében játszó Szoboszlai Dominikot, aki azt nyilatkozta:

Szalai előtt fejet hajtottak a német újságírók

Az 1–0-s magyar siker másnapján megjelent újságokban már jóval nagyobb szerepet kaptak a sportszakmai kérdések és a magyar válogatott meghatározó játékosai. Szalai Ádám gólja előtt pedig „szabályosan fejet hajtottak a német újságírók” – számolt be az Index.

Nyitókép: Carpathian Brigade Facbook-oldala

 

 

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agybeteg Fideszes2
2022. szeptember 26. 05:14
Savanyú a azőlő elvtársak!
georgebenson
2022. szeptember 25. 08:42
Ezt csak a gagyi liberális német sajtó nyomja, a valóság ezzel szemben az, hogy a nagyközönség konkrétan megutálta a német válogatottat. A munkahelyemen a német kollégák már az előző magyar-németen is nekünk drukkoltak. Már most várom a holnapi gratulációkat. Különösen Neuerre haragszanak de a többire is a színes karszalagozás miatt, azt mondja a hétköznapi német, hogy inkább futballozzanak ennyi pénzért, ne politizáljanak, nekik nem az a dolguk.
Töki
2022. szeptember 24. 19:00
Minden normális Miniszterelnök kimegy hazája válogatott meccsére. A magyar szurkolók meg a világon a LEGNAGYOBBAK!!!
nempolitizálok
2022. szeptember 24. 18:54
Az UEFA megbünteti az erőszakos magyar szurkolók miatt az MLSZ-t, mert a békés német szurkolókból kikényszerítették, hogy dobálják a magyar csapat játékosait.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!