Újra járatok százait törölhetik: kétnapos sztrájkra készülnek a Lufthansa pilótái

2022. szeptember 06. 10:04

Egyre súlyosabb a bérvita.

2022. szeptember 06. 10:04
null

Az egyik szakszervezet éjféltől hirdet munkabeszüntetést, mely 48 órán át tartana, a cargo járatok pilótái, akik a teherszállító repülőket irányítják, plusz egy napig szüntetnék be a munkát. A pilóták inflációkövető bérezést követelnek, ugyanis drasztikusan megugrottak a megélhetési költségek, azonban a légitársaság erről hallani sem akar, ugyanis állításuk szerint ezt nem tudnák finanszírozni

A német állami légitársaságnak a nyáron nyolcezer járatot kellett törölni a sorozatos sztrájkok miatt, múlt héten a földi kiszolgáló személyzet munkabeszüntetése miatt járatok százait törölték Frankfurtban és Münchenben – írja a Portfolio. A covid miatti sokkból kilábalva az idén kezdett el igazán fellendülni a légiipar, ugyanis folyamatosan emelkednek az üzleti és a turistautak számai. 

Nyitókép: Peter Kneffel/DPA/AFP

 

 

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brandon the great Negro
2022. szeptember 13. 16:46
Megint?
hentes
2022. szeptember 06. 10:50
Megy a halandzsa. Nincs lóvé. Kell Ukrajnának!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!