Morawiecki szerint Németország átkot hozott Európára

2022. október 21. 10:37

A lengyel kormányfő szerint Németország átkot hozott az egész kontinensre, amikor az olcsó orosz gázra építette jólétét. Úgy véli, hogy ami előállt, az az egész német orosz-politika fiaskója.

2022. október 21. 10:37
null

A lengyel kormányfő további szankciókat sürgetett Oroszország ellen, írja a Die Zeit.

Mateusz Morawiecki a balti államokkal egyetértésben azt hangoztatta, hogy meg kell torolni, amiért Moszkva a stratégiai infrastruktúrát, de főleg a civil lakosságot támadja Ukrajnában. Morawiecki azt is megemlítette, hogy Belarusz mind inkább orosz támaszpont lesz, ez azonban az egész földrész biztonságát fenyegeti.  

A lengyel kormányfő bedobta azt az ötletet is, hogy az energia- és a technológiaszektorra is terjesszék ki a megtorló intézkedéseket, vagyis ne lehessen együttműködni orosz vállalatokkal az atomenergia területén, és állítsák le a gyémántkivitelt.

A politikus arra is kitért, hogy Németország átkot hozott az egész kontinensre, amikor az olcsó orosz gázra építette jólétét: mert ami előállt, az az egész német orosz-politika fiaskója – szögezte le Morawiecki.

Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Marcin Bielecki

Összesen 214 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2022. október 22. 20:09
Szóval kedves lengyelek szeretünk benneteket. De lassan úgylátszik ezzel nem túl népes tábort alkotunk. Összerúgjátol a port az oroszokkal, németekkel. Mi lesz ennek a vége?
5m007h 0p3ra70r
2022. október 21. 22:41
Mit aggódik ez is. A Baltic Pipe be van kötve hozzájuk, onnan Horvátországig be vagyunk csövezve (Lengyle, Cseh, Szlovák, Magyar, Osztrák, Horvát). A horvátok bővítik a terminálkapacitást és kétirányból messze fedezik az érintett országok fogyasztását. A németek konkrétan saját magukat tették csöcsre.
Viktor76
2022. október 21. 22:03
Teljesen megzakkantak a lengyelek. Főleg annak fényében, hogy az EU ott sz.patja őket, ahol csak tudja, az ukránok meg egy hajszállal ne jobbak az oroszoknál, még lengyel szempontból sem. Nem tudom, mit akarnak a lengyelek, azt se tartom elképzelhetetlennek, hogy tényleg elhitték, hatalmi tényezők lehetnek. Putyinnal kiválóan lehetett együttműködni, egész Európa élvezte az olcsó orosz gáz előnyeit. (Autokrata? Persze hogy az.) Aztán jött az USA és az EU-s seggnyalói, és lett ami lett. Legalább ne csomagolnák a sz@rháziak humanitárius köntösbe ezt az egész színjátékot. Az EU a saját polgáraira is magas ívben sz.rik, hogyne sz.rna akkor még annál is nagyobb ívben az ukránokra. Az a döbbenetes, hogy tízmilliók bekajálják az előadott blődlit. Igazi konzumidióták. Remélem befagy az összes széplélek segge a télen! Meghülyült itt már szinte mindenki.
MZXX
2022. október 21. 20:53
Amit a lengyelek csinálnak, az már nem normális.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!