Die Presse: Nem Orbán, hanem Olaf Scholz volt „a nacionalista-egoista mumus”

2022. október 24. 09:58

Ezúttal háttérbe került a magyar kormányfő az uniós vezetők csúcstalálkozóján – áll az osztrák lap hasábjain.

2022. október 24. 09:58
null

Orbán Viktor ismét kivételeket akart az uniós csúcson: továbbra is nagy mennyiségben akar gázt vásárolni Oroszországtól, és megkerülni minden olyan uniós szabályt, amely ezt korlátozza – írja a Die Presse.

Ezúttal azonban az uniós vezetők csúcstalálkozóján árnyékba került. Nem ő volt a nacionalista egoista mumus, hanem Olaf Scholz

– hangoztatja az osztrák lap szerzője. Megpróbálta megakadályozni, majd késleltetni a gázárplafon bevezetését valamennyi uniós tagállam számára. A cikkíró szerint nyilvánvaló, hogy miért: az úgynevezett „kettős csapással” kormánya 200 milliárd eurót vesz valójában a saját zsebébe.

 

Botrány az EU-csúcson: Németországra most jobban haragszanak, mint ránk

Mint arról korábban lapunk is beszámolt , mindenfajta uniós konzultáció nélkül jelentette be néhány hete Olaf Scholz szövetségi kancellár, Robert Habeck gazdasági miniszter és Christian Lindner pénzügyminiszter, hogy a Scholz-kormány úgy döntött, Németország kivásárolja magát a válságból. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a német kormány brutális hitelfelvétellel próbálja maximalizálni a teljesen elszabadult energiaárakat.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jugabe
2022. október 25. 12:41
Orbánnal beszélt, nekiállt a különútnak. Orbán pincsije! :)
Unknown
2022. október 24. 20:41
Nocsak irigyek az osztrák népinémetek? Csak nem várják titkon az Anschluss-?
Báthory Ödönke
2022. október 24. 17:42
A legutóbbi Scholz és Orbán találkozó, lehet, hogy nem is volt eredménytelen? Egyeztettek...
kaffogó hebrencs
2022. október 24. 13:33
A függetlenobejktívok is hogy beszámoltak erről a hírről. Ja nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!