Bendarzsevszkij Anton: Addig jó, amíg az atomfegyverek csak zsarolóeszközök

2022. október 06. 07:35

A Danube Institute kutatási igazgatója szerint „irracionális lépés” lenne az oroszoktól az atomfegyverek bevetése.

2022. október 06. 07:35
null

Bendarzsevszkij Anton, a Danube Institute kutatási igazgatója volt a Hír TV Napi aktuális című műsorának vendége.

A beszélgetés felvezetésében elhangzott, hogy orosz atomvonat tarthat Ukrajna felé és elhagyta bázisát az orosz atom-tengeralattjáró is. Sajtóértesülések szerint a NATO arra figyelmeztette a tagállamait, hogy az orosz elnök Ukrajna határainál hajthat végre nukleáris tesztrobbantást. Elemzők szerint ez erődemonstráció: Oroszország meg akarja mutatni, milyen fegyvereket tudna bevetni, ha akarna.

Ezek után M. Dobos Marianne műsorvezető úgy folytatta, hogy olyan híreket is hallani, hogy a fentiek nem feltétlen erődemonstrációk, és „kicsit szorult helyzetben érzi magát az orosz elnök”, és szeretné megmutatni, hogy minden eszköz birtokában van, hogy megnyerje ezt a háborút.

A szakértő erre úgy reagált, hogy egy orosz stratégiáról van szó, Putyin „mindent bedobott a közösbe, hogy demonstrálja, képes lenne megtenni”, igaz ez a nukleáris fegyverek bevetésére is.

Ugyanakkor ez Bendarzsevszkij Anton szerint nem jelenti azt, hogy meg is teszik:

Addig jó, amíg ez egy zsaroló eszköz, egy katonai potenciál. De attól a pillanattól kezdve, hogy valaki beveti ezeket a fegyvereket, az már erősen megfordítja a helyzetet” – mutatott rá a kutatási igazgató.

A teljes beszélgetést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képenyőfotó

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Augustus1
2022. október 06. 13:55
Azért a szláv lélektől egyáltalán nem áll távol bármilyen irracionális lépés megtétele.
madar299
2022. október 06. 13:32
Még a nyúl is nekiugrik annak, aki sarokba szorítja . Szokás mondani , ha a színpadon fegyver van, akkor azt az előadáson használni is fogják. Az oroszok sem az örök enyészet számára készítették, az atomfegyvereiket. Szerintem illene tiszteletben tartani és nem kiprovokálni, hogy merik e használni.
Akitlosz
2022. október 06. 10:06
Pedig jobb lenne, ha bevetnék azokat. Máskülönben a bolsevik "haladást" nem lehet leállítani Nyugaton. :-(
foldizs
2022. október 06. 09:42
Tehát az oroszok a - szerintük - saját területükre lőnének atomfegyverrel? A hülyének is megéri csatlakozni hozzájuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!