Putyin keresztlánya akciófilmbe illő módon lépett meg az orosz titkosszolgálat elől (videó)

2022. október 30. 14:33

Az orosz média szerint Szobcsak izraeli útlevéllel, kedd este menekült el Oroszországból a fehérorosz-litván határon át.

2022. október 30. 14:33
null

A The Washington Post beszámolója szerint Kszenyija Szobcsak orosz újságíró és televíziós személyiség – Vlagyimir Putyin egykori főnökének lánya – kettős állampolgárságát felhasználva izraeli útlevéllel Litvániába menekült – közölték a vilniusi hírszerző szolgálatok, miután a moszkvai rendőrség házkutatást tartott az egyik otthonában.

Az Oroszországban jól ismert médiaszemélyiség, Kszenyija Szobcsak először valóságshow-műsorvezetőként vált híressé, mielőtt újságírói karrierbe kezdett volna. 2018-ban az orosz elnöki posztért is indult, amit kritikusai szerint reklámfogás volt, amelynek célja, hogy

segítsen a Kremlnek versenyképes választások látszatát kelteni.

 Ő a lánya Anatolij Szobcsaknak, Szentpétervár korábbi polgármesterének, akit Putyin korábban mentorának nevezett. A pletykák szerint a nő Vlagyimir Putyin keresztlánya, és bár ezt nem erősítették meg, az orosz elnökhöz fűződő régóta fennálló családi kapcsolata bizalmatlanságot keltett az ellenzék egyes részeiben.

Az orosz média szerint Szobcsak kedd este menekült el Oroszországból a fehérorosz-litván határon át, miután az orosz hatóságokat becsapva repülőjegyeket vásárolt Moszkvából Isztambulon keresztül Dubajba.

Szobcsak meneküléséről egy akciófilmbe illő jelenet is napvilágra került: 

 

Nyitókép: AFP

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2022. október 31. 12:49
"kettős állampolgárságát felhasználva izraeli útlevéllel Litvániába menekült " Marija Zaharova képmutatással vádolta meg Szobcsákot,mivel korábban kinevette azokat akik az iránt érdeklődtek van e az oroszon kívül más állampolgársága. Arról, hogy Szobcsák izraeli állampolgár, a Haaretz című lap közölte, ugyanis nagyapja anyai ágon a tv- személy zsidó. https://iz.ru/1416731/2022-10-27/zakharova-obvinila-sobchak-v-litcemerii-iz-za-sokrytiia-grazhdanstva-izrailia Az izareli orosz követség nem kommentálja Szobcsák izraeli útlevelét. https://iz.ru/1416748/2022-10-27/posolstvo-izrailia-otkazalos-kommentirovat-dannye-o-pasporte-sobchak A lett hatóságok nem zárják ki annak a lehetőségét annak, hogy újra megvizsgálják Szobcsák beengedésének körülményeit, bár a tv- személyiség nem szerepelt a szankciós listán, mégis jelenthet nemzetbiztonsági kockázatot. https://iz.ru/1416760/2022-10-27/mid-litvy-dopustil-vozmozhnost-peresmotra-resheniia-o-dopuske-sobchak-v-stranu
HunCsz
2022. október 31. 09:41
Ez mutatja, hogy még Putyin is milyen naiv. Az ellenségei közvetlen a közelébe tudnak férkőzni. Egy biztos, hogy ennél ez a náci cilágkirályság maga az ördög.
BőröndÖdön
2022. október 31. 09:03
Csodálkozik valaki?
zakar zoltán béla
2022. október 30. 21:23
A WyPera nem látta őt véletlenül Tarnaörsön, pl?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!