Fizikai túlélésért küzd Putyin – véli egy német történész

2022. november 20. 11:13

Jan C. Behrends szerint Putyin is tisztában van vele, hogy egy orosz vezető nem élhet túl egy ekkora vereséget.

2022. november 20. 11:13
null

Bealkonyult az orosz elnöknek és udvartartásának, a politikus gyakorlatilag a fizikai túlélésért küzd – nyilatkozta a Die Zeitnek Jan C. Behrends, aki a kelet-európai történelem professzora az Odera menti Frankfurt Viadrina Európa-egyetemén.

Úgy gondolja, hogy az orosz rendszer teljes kudarcot vallott a háborúban és senki nem volt az elmúlt 30 évben, aki ekkora károkat okozott az orosz államnak és társadalomnak, mint Vlagyimir Putyin az utóbbi 8 hónapban.

A történész úgy véli, hogy 

az ország történelmi tapasztalatai alapján nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a Kreml ura a halálharcát vívja.

Feltehetőleg ő is pontosan tisztában van vele, hogy egy orosz vezető nem élhet túl egy ekkora vereséget. Ezért most csak a remény marad számára, hogy a lojalitásnak és a hűségnek köszönhetően stabilizálódik a parancslánc, és hogy a hadsereg átvészeli a telet. Nagyon valószínű, hogy a hatalom jelenleg csupán hetekben és hónapokban gondolkodik – mondta el Behrends.

Nyitókép: AFP/ Sputnik

Összesen 183 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
erdei nyezega
2022. november 20. 19:30
agyhalott liberálpszihopata ménsztrím......ezek is az angol benyalt titkos szolgálattól veszik az információkat!.....ezé nem jó!
stug
2022. november 20. 18:59
Putyin élt, él, és élni fog!
bandee1
2022. november 20. 16:44
VERESÉG???? SZERETNÉK OLYAN VERESÉGET, AHOL EGY ORSZÁG 15%-ÁT HOZZÁNK CSATOLJÁK!!!!!!
B_kanya
2022. november 20. 15:40
Remélem nem lesz nukizás és "ez is jól fog öregedni". SZERK: Vajon a downvote-oló majmok az atomháborúnak szurkolnak? Csak a hatlábú csótányok bírják jól az atomot, most szólok...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!