Német lap Netanjahu győzelméről: A szomorú igazság, hogy a jobboldal jobban harcol

2022. november 05. 14:57

A Die Zeit Jörg Lau kommentárját közli, amely szerint a békefolyamat és a kétállami megoldás kifejezés belátható időre értelmezhetetlenné vált a Likud győzelmével.

2022. november 05. 14:57
null

Benjamin Netanjahu hétközi választási győzelméről és visszatérése kapcsán közölt írást a Die Zeit. A német magazinban Jörg Lau kommentárja szerint a békefolyamat és a kétállami megoldás kifejezés belátható időre értelmezhetetlenné vált. Az elemző úgy fogalmaz: ennek az izraeli választási küzdelemnek a szomorú igazsága az, hogy a jobboldal egyszerűen jobban harcol. 

A szerző szerint a visszatérő politikus terve az izraeli állam átépítése az identitás jegyében, a telepekkel, az annektálással, a még ellenálló intézmények – így a független bíróságok – lecsiszolásával.

Szerinte az ugyanakkor kérdés marad, hogy pontosan miért is küzdenek a centristák.

Jörg Lau hozzáteszi: a palesztinok és támogatóik is fel kell, hogy tegyék maguknak a kérdést, miként járultak hozzá ők ehhez a vereséghez, a Gázából indított rakéta-terrortámadásokkal, az idei militáns támadáshullámmal és az autokrata Mahmud Abbász vezette palesztin autonómiahatóság totális diplomáciai kudarcával.

Nyitókép: Sven Hoppe / DPA / AFP

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Göby
2022. november 06. 06:53
Moslékkoalíció semmire SE kellők voltak itt is ... Ne féljetek, lassan a németek is rájönnek erre, már halkan ébredeznek, csak ezt nem szereti a spiegel leírni ...
FreedomEva3
2022. november 05. 23:50
Ezt a rengeteg újságírónak-, szakértőnek látszó agyalgót el kellene küldeni pár hétre dolgozni. Feltölthetnék a polcokat a Lidl ben, nyitnak újra a szenbányák is Nemeto ban. Szereznének legalább tapasztalatot a való világról.
Zilizi Gábor
2022. november 05. 22:01
Benne van a nevében JOBB(oldal). Csak is jobb lehet
Viktor76
2022. november 05. 19:42
Ilyen szintű véleményterror a nyolcvanas években nem volt itthon a szocializmus végén, mint a jelenlegi ballibsi nyugati világban. Ez már meggyőződésem lassan. Elképesztő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!