Egy eritreai migráns követhette el a németországi késes merényletet

2022. december 05. 21:28

Két gyereket támadott meg, egyikük meghalt az esetet követően.

2022. december 05. 21:28
null

Mint arról a nap folyamán már beszámoltunk, két, iskolába tartó gyereket támadott meg hétfőn Illerkirchbergben egy férfi, egyikük később a kórházban, mindössze 14 évesen életét vesztette. A támadást követően rövid időn belül elfogta a feltételezett elkövetőt a rendőrség, mely nagy erőkkel vonult a kisvárosba.

Úgy tudni, hogy a 14 éves lányt a helyszínen már újra kellett éleszteni, ám még életben volt, mikor a kórházba értek vele. A 13 éves fiú is kórházban van, súlyos sérülései vannak, de állítólag nincs életveszélyben. 

Fotó: RALF ZWIEBLER / z-media / dpa Picture-Alliance via AFP
Fotó: RALF ZWIEBLER / z-media / dpa Picture-Alliance via AFP

A hatóságok szerint a feltételezett támadó egy közeli lakóházba menekült, hárman tartózkodtak a házban, mindannyiukat őrizetbe vették. A német Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) úgy tudja, hogy az épület, ahova berohant az elkövető, egy menedékkérőknek fenntartott otthon volt. 

Mindhárom, a helyszínen őrizetbe vett férfi Eritreából érkező menedékkérő volt, a hatóságok találtak a 27 éves férfinél egy kést is, amiről azt feltételezik, hogy az lehetett a gyilkos fegyver.

Gyerekeket támadott meg egy késes támadó Németországban, egyikőjük belehalt sérüléseibe

Két, iskolába tartó gyereket sebesített meg egy késes támadó a Németország délnyugati részén fekvő Illerkirchbergben - közölte hétfőn a német rendőrség. A rendőrségi tájékoztatás szerint két általános iskolás lány az áldozat, de további részleteket a hatóság nem árult el.

Nyitókép: BERND WEISSBROD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dunhill67
2022. december 06. 17:49
hazugság...egy berlini nyugdíjas volt....a füstösök ilyet nem csinálnak
szodabár
2022. december 06. 16:18
Wir schaffen das.
Hohokam
2022. december 06. 11:15
A kulturális soxinűség jegyében karácsonyi páncéling, adventi sisak, gázsprés szaloncukor mindenkinek....
Odone Ricci
2022. december 06. 09:29
Was sagt Daniel Freund dazu ? Es waere besser, wenn er sich mit den Problemen von seinem eigenen Land beschaeftigte als jeden Tag mit "Ungarn von Orbán". Es ist eine Schande, dass er mit Lüge und Hass gegen Ungarn hetzt. - (Mit szól hozzá Daniel Freund ? Jobb lenne, ha inkább saját országa problémáival foglalkozna minden nap "Orbán Magyarországa" helyett. Szégyen, ahogy hazugsággal és gyűlölettel Magyarország ellen heccel.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!