Nekimentek a francia muszlimok az iszlám-kritikus Houellebecq-nek

2023. január 02. 11:40

A párizsi nagymecset beperelte a francia sztárírót az iszlámmal szemben kritikus kijelentései miatt. Párizs polgármestere támogatásáról biztosította a muszlimokat.

2023. január 02. 11:40
null

Áll a bál Franciaországban: a párizsi nagymecset vezetői beperelték Michel Houellebecq francia írót, miután a sztárszerző kritikus nézeteket fogalmazott meg az iszlám franciaországi terjeszkedésével kapcsolatban – írja a European Conservative.

Houellebecq a szintén francia Michel Onfray szabadgondolkodóval folytatott egy nagy beszélgetést, amit a Front Populaire nevű folyóirat közölt.

A párizsi muszlimok szerint az író gyűlöletet keltett a muszlimokkal szemben.

A francia író a beszélgetésben azt fejtette ki: a Nyugat hanyatlik, és ennek egyik oka a muszlim bevándorlás. Houellebecq úgy látja, ez egy elkerülhetetlen folyamat, mely során a francia társadalom iszlamizálódik.

Kifejtette azt is: szerinte a bennszülött franciák kívánsága nem az, hogy a muszlimok asszimilálódjanak,

Houellebecq arról is beszélt: „Az emberek fegyverkeznek. Puskákat vesznek, lőtéri gyakorlatokra mennek. És nem a forrófejűek... Ha teljes területek kerülnek muszlim ellenőrzés alá, azt hiszem, hogy ellenállásra fog sor kerülni. Támadások, lövöldözések lesznek mecsetekben, muszlimok által látogatott kávézókban, röviden: egy fordított Bataclan fog történni” – utalt az író a párizsi terrortámadásra.

A kijelentésekre válaszul a párizsi nagymecset azt közölte: Houellebecq megjegyzései „döbbenetesen brutálisak”.

Az egyébként jelentős részben Algéria által finanszírozott párizsi muszlim központ vezetője „elfogadhatatlannak” nevezte az író kijelentéseit, amik szerinte nem a közvitákat építik, hanem a diszkriminatív beszédet és akciókat szítják.

Megszólalt Párizs szocialista polgármestere, Anne Hidalgo is,

aki „minden támogatásáról” biztosította a muszlim vezetőt.

 

Fotó: GUILLAUME SOUVANT / AFP

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. január 02. 19:15
Néztem a gyakorlati megoldást az integrációra. Miközben a bécsi Újévi Koncertet néztem. Hogy van e a zenészek között elég fekete, arab. És elég sok nő. És néztem a Gyerekkórust is. A Gyerekkórusban japán, koreai, kínai van integrálva. Arab, fekete nincs. A zenészeknél kevés nő, és semmi idegen. Ausztria nem jogállam. Ja, és a legnagyobb pofátlanság: semmi letérdelés, semmi szivárványos karszalag.
kaltran
2023. január 02. 18:05
És az a szédelgő Hidalgo remélem felvett egy csadort is sűrű allahu akbar kántálás közepette, s minimum egy de inkább több muszlimmal felcsináltatta magát ha már annyira támogatja őket. A torokátvágás is opció, úgy hogy jó lesz vigyáznia.
Zvergg
2023. január 02. 17:35
Ez a vég kezdete.az író vegzálása.fehérek,keresztények ÖNCENzúRÁZÁSA. i. Iszlám szaporodás. 1 generáció. Iszlám többség pártok,Iszlám állam vallás.Keresztények, keresztény jelképek üldözése.Templomok,Notre dam átalakítása mecsetté..Már korábban és egyre fokozódóan a franciák kivándorláa,s,esetleg lehet némi polgárháború,amit levernek.k.Kb ugyanez lesz a mai Britanniában NO-ban csak eltérő sebességel.Mi lesz az LMBTQ emberekkel jaj.:)
nempolitizálok
2023. január 02. 14:09
Ráadásul az a gond, hogy a franciák száma folyamatosan csökken, az iszlám bevándorlók száma folyamatosan nő. A végén még igaza lesz Telekinek, körbe fogjuk állni Trianon felelőseinek sirját. Feltéve, hogy itt a libsiket a kukában tartjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!