ENSZ-főtitkár: A világ éppen belesétál egy nagy háborúba

2023. február 06. 20:07

 „Attól tartok, a világ nem alva járva, hanem tágra nyílt szemekkel botorkál bele egy nagyobb háborúba”  – hangsúlyozta Guterres.

2023. február 06. 20:07
null

Aggodalmát fejezte ki az ukrajnai háború eszkalációja miatt António Guterres ENSZ-főtitkár hétfőn a világszervezet közgyűlésén New Yorkban.

„Az ukrán népnek temérdek szenvedést okoz az orosz invázió, melynek alapvető globális következménye is vannak” – jelentette ki a világszervezet vezető diplomatája.  „Attól tartok, a világ nem alva járva,

– hangsúlyozta Guterres.

Mint mondta, csaknem egy évvel az ukrajnai orosz invázió kezdetét követően a béke kilátásai egyre kisebbek, miközben a konfliktus további elmérgesedésének esélye nő. Hozzátette: évtizedek óta nem volt ilyen nagy egy atomháború veszélye, amely véletlenül vagy akár szándékosan is kitörhet. „A világnak békére van szüksége Ukrajnában” – szögezte le Guterres.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hill
2023. február 07. 11:46
Támogassátok még a kokós hülye ábrándjait. Sose lesz vége. Szóljatok Amerika kapitánynak, Vasembernek és a többieknek, mert nemsokára őket fogja követelni
cinkegolyó
2023. február 07. 10:12
Ha teljesen kivonulna a NATO és az EU Ukrajnából, akkor is hamar béke lenne. A világ nem botorkálna sehova, szeretne nyugton lenni. Egyedül Amerika keveri a kolbászt, felforgatja a fél világot, konfliktusokat szít.
kolozsv
2023. február 07. 09:00
És te mindent meg is tettél ezért.
Farkas Piroska
2023. február 07. 08:01
Utazz el Moszkvába, faszogány !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!