Rendkívüli: Biden csapatokat küldött Szudánba

2023. április 23. 07:04

„Ma parancsomra az Egyesült Államok hadserege műveletet hajtott végre, hogy kivonja az amerikai kormányzati személyzetet Kartúmból”  – mondta Biden a Fehér Ház által kiadott nyilatkozatban.

2023. április 23. 07:04
null

Biden elnök bejelentette, hogy a diplomáciai személyzetet, akik több mint egy hete egy brutális háború közepén ragadtak, evakuálták a fővárosból, Kartúmból – adta hírül a New York Times.

Az Egyesült Államok hadserege légi úton szállította ki a nagykövetség tisztviselőit Kartúmból, Szudán fővárosából a folytatódó erőszak közepette, miközben a rivális katonai vezetők Afrika harmadik legnagyobb országának ellenőrzéséért küzdöttek – mondta Biden elnök szombaton késő este.

„Ma parancsomra az Egyesült Államok hadserege műveletet hajtott végre,

 – fogalmazott az elnök a Fehér Ház által kiadott nyilatkozatban.

Egy, az ügyet ismerő amerikai tisztviselő elmondta: a hadsereg mintegy 70 amerikai nagykövetségi alkalmazottat szállított légi úton helikopterekkel és V-22 Osprey-kkel  a nagykövetség közelében lévő helyszínről napnyugta után. A haditengerészet SEAL Team 6 különleges ereje is részt vett a műveletben, mondta a tisztviselő.

***

Nyitókép: Mandiner-archív

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GalGy
2023. április 28. 08:50
Hát, a cikk címe és tartalma nem nagyon van összhangban...
ringwoodite
2023. április 24. 08:14
Amerika csak menekul a szaros hugyos elnok alatt mindenhonnan.
Atti bá
2023. április 23. 18:58
Talán sikerült nekik az akció, mert valahogy szudánnal nincs szerencséjük, vagyis pontosabban mással sem ahol katonásdi van.
papy on board
2023. április 23. 12:39
Kíváncsi vagyok, hogy azok a katonák a "menekítés" után elmennek-e Szudánból, vagy újabbak és újabbak jönnek ahogy a jenkik szokták. Ha valahova bementek, önként onnan még soha nem távoztak. Mint pl. Szíria.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!