London polgármestere állítja: PTSD-ben szenved, annyi halálos fenyegetés éri

2023. május 20. 13:03

Ő volt az, aki korábban úgy nyilatkozott, hogy terrortámadásokra készülni a „nagyvárosi élet szerves része”.

2023. május 20. 13:03
null

Sadiq Khan londoni polgármester a Guardiannek adott interjút, amelyben állítja: poszttraumás stressz szindrómában szenved az őt ért rengeteg halálos fenyegetés miatt.

Khan elmondta, hogy a polgármestersége alatt kapott fenyegetések és egyes katasztrófák és „terrortámadások utóhatásai” együttesen komoly lelki traumát okoztak nála. Khan hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a saját állapotát nem teszi egyenlővé a menekültek vagy a hasonló tapasztalatokkal szembesült emberek által elszenvedett PTSD-vel.

Khan 2016-ban lett London főpolgármestere, azóta állandóan érik halálos fenyegetések. Ezért elmondása szerint éjjel-nappal rendőri védelemre szorul.

A terror „a nagyvárosi élet része”

Érdemes megemlékezni Khan többször is idézett mondatáról, mely szerint a terrortámadásokra való készültség  a „nagyvárosi élet szerves részei”.

Attól tartok hogy Londonnak, New Yorknak, és más nagyvárosoknak mindig készenlétben kell lenniük egy ilyen támadásra”

– fogalmazott a munkáspárti polgármester.

Nyitókép: Rasid Necati Aslim / Anadolu Agency / AFP

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
solothurn
2023. május 21. 11:31
Szóval nyomott a Londonisztán-i cigánydádé hangulata? Hát pakoljon, hátha áll még Pakisztánban a nagyapja békés kis kunyhója, ott senki sem fogja stresszelni! :-)
Skulo
2023. május 21. 01:29
London. Röhej. A 90 éves apukám az angol nemzeti múzeumből kijőve a trafalgár téren ülve azt mondta:menjünk már haza, únja már a sok lopott holmit mert angolt nem látott. Viszont szkíta leleteket látni "Ston Hangtől" Kínáig. Mitől nagy nemzet ez, ha egy évszázadokon át kirabolt gyarmat sértett tagja lehet a főpolgármester!?
Igazszó
2023. május 20. 21:48
Remélem elviszi a fekete ördög magával mielőbb ezt a pakit!
Kormánypárti2
2023. május 20. 20:07
Mi a fasz baja van? Nem ő mondta, hogy a modern városok természetes velejárója az erőszak? Hát egye ő is, meg a hülye angolok is amit főztek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!