Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Zelenszkij: Az ország teljes területét visszafoglaljuk

2023. május 11. 08:29

„Vissza kell hoznunk a szabadságot, a békét és Európát Ukrajna egész területén” – jelentette ki a videóüzenetében az ukrán elnök.

2023. május 11. 08:29
null

Ukrajna az ország teljes területe fölött vissza fogja szerezni az ellenőrzést – mondta szerda éjjeli videoüzenetében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. A frontról arról érkeztek hírek, hogy a hónapok óta ostromlott Bahmutnál az ukrán erőknek sikerült előrenyomulniuk. „Egyetlen darab földet sem hagyunk az ellenségnek. A zsarnokság sehol nem lehet úr” – hangoztatta az ukrán elnök. „Vissza kell hoznunk a szabadságot, a békét és Európát Ukrajna egész területén” – tette hozzá.

Olekszandr Szirszkij, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka a Telegramon arról számolt be szerda este, hogy a Donyeck megyei Bahmutnál sikeres ellentámadásokat hajtanak végre, és helyenként két kilométerrel szorították vissza az orosz csapatokat.

szögezte le, kiemelve, hogy a Wagner katonai magánvállalat embereit sok helyen reguláris orosz csapatok váltották fel, amelyek kevésbé jól felszereltek.

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner alapítója szintén szerda este arról számolt be: valós a veszélye, hogy a „húsdaráló” megfordul és bekerítik őket, emberei híján vannak a lőszernek.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Peter Foley

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. május 11. 17:05
Hülye fa...z!!!!!!!!
Független
2023. május 11. 15:01
Hát persze. Mert a frontvonal színorosz területeken áll jelenleg. Már hogyne rombolnák földig a Donbaszt, az összes orosz kisebbségi ember otthonáit. Hiszen akkor sehova sem lesz nekik hazajönni.....Ez is egy módja a nemzeti kisebbségek eltüntetésének, megsemmisítésének. Ez olyan mintha Magyarország megszállta volna Székelyföldet és románok csak ott lennének hajlandóak háborúzni, az utolsó székelykapu és sírhely megsemmisüléséig.
khomeini
2023. május 11. 13:46
legfeljebb a nap végén majd hozzáigazítják az ország teljes területét az általa ellenőrzött területhez, és akkor voltaképp igazat mondott most is
Csigorin
2023. május 11. 13:12
tied lesz az egesz orszag meg korbe is jarhatod, de delutan mit csinalsz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!