Zelenszkij: Fontos látogatás Ukrajna győzelméhez közeledve!

2023. május 13. 13:22

Az ukrán elnök a Twitter-oldalán kommentálta a római útját, amikor leszállt az olasz fővárosban, számol be a BBC.

2023. május 13. 13:22
null

Volodimir Zelenszkij Rómába látogatott, ahol Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel és Sergio Mattarella államfővel, valamint Ferenc pápával találkozik – számol be a BBC. „Fontos látogatás Ukrajna győzelméhez közeledve!” – írta ki a az ukrán elnök a Twitter-oldalára, amikor leszállt az olasz fővárosban. Hatalmas biztonsági intézkedéseket vezettek be, több mint 1000 rendőrt vezényeltek ki, és repüléstilalmi zónát hoztak létre Róma felett.

Fotó: MTI/EPA-ANSA/Telenews
Fotó: MTI/EPA-ANSA/Telenews

Ferenc pápa gyakran hangoztatta, hogy a Vatikán kész közvetítőként fellépni az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktusban. A hónap elején kijelentette,

a Vatikán egy béketerven dolgozik, amely még nem nyilvános.

Az angol lap emlékeztet, hogy Ukrajna és a Vatikán közötti kapcsolat néha konfliktusos. Tavaly augusztusban Ukrajna vatikáni nagykövete szokatlan módon kritizálta a pápát, miután a szentatya ártatlan háborús áldozatnak nevezte Darya Duginát, egy orosz ultranacionalista lányát, akit egy autóbomba ölt meg.

Zelenszkij és Ferenc pápa szombaton találkozik először azóta, hogy Oroszország megszállta Ukrajnát, 2020-ban már beszéltek egymással.

 

Nyitókép: Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a római Ciampino katonai repülőtérre érkezik 2023. május 13-án. MTI/EPA-ANSA/Telenews

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2023. június 07. 08:11
"Zelenszkij: Fontos látogatás Ukrajna győzelméhez közeledve!" Gúnyos röhögés.
Igazszó
2023. május 14. 07:30
Szar zsidó hohol propaganda. Hazug is, szánalmas is, aljas is. Olyan mint a zsidó, meg a hohol.
Gáspár
2023. május 14. 04:18
Megjelenik zselé, a körülötte állók miért néznek lefelé?
sorivo4
2023. május 13. 20:05
Csak a kedvenc szabadidőruhájától lesz nehezebb megválnia, mint a háborútól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!