Brit újságíró az iszlámveszélyről: Félő, hogy drámai meglepetés fogja érni Európa lakóit

2023. június 19. 17:58

A Franciaországban élő brit cikkíró szerint „2015 óta kevés fejlesztést hajtottak végre Európa határainak megerősítése érdekében”.

2023. június 19. 17:58
null

Az ISIS arra készül, hogy kihasználja Európa nyitott határait? – tette fel a kérdést a Spectator hasábjain Gavin Mortimer Párizsban élő brit újságíró.

Mortimer a cikkben ismertette: Franciaországban egyre nagyobb a nyugtalanság amiatt, hogy

hamarosan az iszlamista terrorizmus új hulláma törhet át Európán.

Idézte Adel Bakawant, az iszlám szélsőségesség francia-iráni szakértőjét, aki februárban azt mondta, hogy az Iszlám Állam átcsoportosul, és tömeges áldozatokkal járó támadást tervez „Berlinben, Londonban vagy Párizsban”

„Bár az Iszlám Állam már nem rendelkezik kalifátussal, mint 2014 és 2019 között,

– hangsúlyozta Mortimer.

A Nyugat megtámadása a cél

Majd azzal folytatta, hogy a holland hírszerző szolgálatok által májusban írt jelentések szerint „az Iszlám Állam már megkezdte aktív kommandós egységek újbóli telepítését Európába azzal a szándékkal, hogy megtámadja a Nyugatot”.

– húzta alá az újságíró.

Mortimer idézte Thibault de Montbrial terrorszakértő véleményét, aki szerin az, hogy az Iszlám Állam ilyen könnyen be tudta szivárogtatni harcosait Európába, Angela Merkel 2015-ös „abszolút tragikus” döntésének köszönhető, amellyel megnyitotta Európa határait több mint egymillió migráns és menekült előtt.

A káosz és a rendetlenség fokozódott

Ezután aláhúzta, „nem csak a biztonsági szakértők kongatják a vészharangot”. (...) „Ha más nem, a káosz és a rendetlenség fokozódott, és az idén érkező migránsok és menekültek száma 2015 óta nem látott méreteket öltött. Európa csak remélni tudja, hogy közöttük nincsenek az Iszlám Állam által küldött emberek” – zárta gondolatait Gavin Mortimer.

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA-KEYSTONE

 

 

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsibi
2023. június 20. 17:18
Merkel külső parancsra ide engedte őket, utána meg eltakarodott Argentínába
olajfa1
2023. június 20. 13:37
Lehet, hogy az inkvizíciót is bevezetik az európai államok pár év múlva... és a liberális hazudozókkal kezdik... aztán jönnek azok akik nem akarnak európai módon élni!...
Tarpibp
2023. június 20. 10:41
Nem tudni mi a célja a nyugat vezetőinek de egyszerre engedbek be sok millió fiatal muszlim férfit és számolják fel a hadsereget, ürítik ki a hadianyag raktárakat. Valami brutális készülődik és mi pedig csak elszenvedői leszünk ennek az aljas tervnek.
Ugye most csak viccelsz
2023. június 20. 08:03
Kérem szépen kedves Franciaország, tetszettek volna észnél lenni. Meg lehet nézni Belmondo korai filmjeit, mintha más galaxisban forgatták volna őket
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!