Migrációs vita: Marine Le Pen nekiment Giorgia Meloninak

2023. június 16. 14:03

Nem tetszik a francia politikusnak, hogy Olaszország enged Brüsszelnek a migráció ügyében.

2023. június 16. 14:03
null

Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés vezetője szerint az olasz kormány engedményeket tesz Brüsszelnek a migrációs politika terén, hogy Olaszország jobban hozzáférjen a Covid miatti EU-s helyreállítási pénzforrásokhoz – írja az Euractiv.

Az EU belügyminiszterei által elfogadott új migránskvóta-szabályozás kapcsán Le Pen azt mondta:

szerinte az EU tagállamaitól elveszik a döntés jogát.

„A nem kormányzati (NGO) szervezetek fogják meghatározni a migrációs politikát az Európai Unió ellenőrzése alatt. A nemzeteknek nem lesz szavuk ebben többé” – jelentette ki Marine Le Pen, aki szerint Olaszország cselekvési szabadságát is korlátozza az ország költségvetési helyzete.

A görögországi, több száz halálos áldozattal járó migránshajó-tragédia kapcsán a francia politikus azt mondta: be kell fejezni azt a politikát, ami arra bátorítja az embereket, hogy ilyen veszélyeknek tegyék ki magukat.

– tette hozzá Le Pen.

Le Pen megérti, hogy Olaszország és Meloni érdeke a migránsok tovább osztása, de a franciák érdeke szerinte az, hogy „nem, nem jöhet szóba a migránsok befogadásának ránk kényszerítése”.

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ila Háló
2023. szeptember 07. 15:39
Mintha nem ismerné az eddigi francia bevándorlást, a migrációt, mintha egy másik Le Pen mondaná amit mond... Megöregedett... Az unokája talán még élete teljében vágott bele a politikába.
Isten jobb keze
2023. június 16. 17:57
Ez a nő már vissza fizette vajon a magyarkölcsönt?
Uztu
2023. június 16. 16:27
Izé, olaszomtól mit várt?
SzkeptiKUSS
2023. június 16. 16:07
Az eladósodottság okán nincs már olasz külpolitika, csak behódolás. Salvini volt az utolsó kísérlet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!