Meg kell tanulnunk együtt élni a patkányokkal! – üzente Párizs polgármestere

2023. június 14. 09:44

Az állatvédők „szívélyesebb” kapcsolatra törekednének a rágcsálókkal.

2023. június 14. 09:44
null

Anne Hidalgo Párizs polgármestere a patkányok elleni küzdelemmel töltött évek után bejelentette, hogy „más megközelítést” kívánnak alkalmazni a rágcsálókkal való „békésebb együttélés” érdekében – írta a Politico

„A főpolgármester útmutatása alapján

jelentette be Anne Souyris, a város közegészségügyért felelős alpolgármestere a párizsi tanács csütörtöki ülésén. Hozzátette, hogy a csoport feladata az lesz, hogy megtalálja „a patkányok kezelésének azt a módszerét, amely egyszerre bizonyul hatékonynak, ugyanakkor nem lesz elviselhetetlen a párizsiak számára”.

Souyris bejelentését több politikus is, többek között Geoffroy Boulard, a város 17. kerületének polgármestere is kritizálta. Boulard aggodalmát fejezte ki az elszaporodó rágcsálók miatt. A kerületi polgármester azt írta a Twitter-oldalán, hogy: „Anne Hidalgo és csapata sosem okoz csalódást. Párizs jobbat érdemel.”

A francia főváros 2017-ben indított el egy patkánymentesítési akciót, amely keretében mintegy 1,7 millió eurót költöttek el légmentesen záródó szemetesládákat helyeztek el városszerte, és több ezer irtási akciót hajtottak végre a városban.

Ezt azonban állatvédő szervezetek hosszú ideje kritizálják. „A jelenlegi módszerek hatástalanok és kegyetlenek” – tweetelte az egyik állatvédő csoport. De az állatvédő egyesületek, mint például a

ParisZoopolis nevű csoport üdvözölte, hogy a város „szívélyesebb” kapcsolatra törekszik a patkányokkal.

„Egy munkacsoport felállítása új módszerek átgondolására és kikísérletezésére elengedhetetlen; támogatjuk a kártevőirtáson kívüli alternatívákat” – írták. 

Nyitókép: Thomas SAMSON / AFP

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tboyka
2023. június 20. 22:07
alkalmazni a rágcsálókkal való „békésebb együttélés” érdekében És a szándékukat ismertették a patkanyokkal?
Natila
2023. június 15. 20:57
Ugyan ezt gondolhatták a középkorban a pestisjárványok előtt.
kispolgarigrofo
2023. június 15. 14:14
ezt most komoly? mert viccnek dúrva
Chardonnay99
2023. június 14. 18:13
John Cleese-t és többi, még életben lévő Python-tag meg eszi a kefét. Ekkora ökörséget még ők sem tudtak kitalálni, pedig nem voltak kispályások.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!