Az EU felfüggesztheti a Nigernek nyújtott támogatásokat

2023. július 28. 16:38

Elítéli az EU a nigeri államcsínyt.

2023. július 28. 16:38

A Mandiner is beszámolt arról a nem mindennapi eseményről, melynek során Niger elnökét, Mohamed Bazoumot katonai puccsisták eltávolították a hatalomból, őrizetbe vették, az ország határait lezárták, éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el, a köztársasági intézmények működését pedig felfüggesztették. Josep Borrell kül- és biztonságpolitikáért felelős uniós főképviselő pénteki sajtóközleményében hansúlyozta, hogy az 

Európai Unió a lehető leghatározottabban elítéli a nigeri államcsínyt, az alkotmányos rend bármiféle megbontása következményekkel jár az EU és Niger közötti együttműködésre nézve, 

beleértve a költségvetési támogatás azonnali felfüggesztését is” olvasható a hirado.hu-n. 

„A puccs teljes mértékben sérti azokat a demokratikus elveket, amelyeken a politikai hatalom irányítása alapul a régióban. Az EU az alkotmányos rend azonnali helyreállítására, és Bazoum elnök biztonságának és szabad mozgásának feltétel nélküli garantálására szólít fel” – olvasható Borrell sajtóközleményében.

Nyitókép: MTI/EPA

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2023. július 29. 15:46
"Az EU felfüggesztheti a Nigernek nyújtott támogatásokat" De csak azét, aki egy 'g'-vel írja.
DE JÓ
2023. július 29. 14:18
Ha egy egész ország nevezheti magát Nig(g)er-nek, akkor mások ezt miért nem tehetik meg?
akkor ki
2023. július 29. 06:51
Milyen gazdag és jóságos ez az EJU, mindenhová szórja a pénzt, csak éppen minket hagy ki a pénzesőből, mert nem akarunk migriket, transzgender lmbtqwsdgr szarokat éltetni, de több száz évig védtük a keleti hordáktól a lottyan fonynadt sápadt kibaszott seggüket! Hogy lenne már vége ennek a mocsok komcsi náci brüsszelita diktatúrának! Rosszabb mint Moszka volt.
Zsolt75
2023. július 28. 21:10
Jogos! Nem is értem, hogy lehet egyáltalán ilyen neve egy országnak. Máshol még egy cukornak se lehetne hasonló .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!