„A bátorság legyőzi a félelmet” – így toboroz új katonákat Ukrajna hadserege

2023. augusztus 18. 16:31

Az ukrán hadsereg új toborzási kampányával azt szeretnék elérni, hogy „minél többen legyőzzék a félelmeiket” mint a hadseregbe való bevonulás egyik fő akadályát. A védelmiminiszter-helyettes emellett a korrupció felszámolását is ígéri.

2023. augusztus 18. 16:31
Opening of the recruiting center of the Third Assault Brigade in Lviv

Az ukrán védelmi minisztérium a nyári ellentámadás harmadik hónapjában új kampányt indított a katonaköteles korú állampolgárok meggyőzésére. Volodimir Zelenszkij elnök Oroszország 2022. februári teljes körű inváziója után hirdetett általános mozgósítást, ami azt jelenti, hogy a 18 és 60 év közötti katonai tartalékosok bevonulhatnak.

Hanna Maliar védelmiminiszter-helyettes szerint a videókkal és fotókkal most azt szeretnék elérni, 

hogy „minél többen legyőzzék a félelmeiket” mint a hadseregbe való bevonulás egyik fő akadályát.

Mindannyian élő emberek vagyunk, és a győzelem érdekében leküzdjük a félelmet” – mondta. Hozzátette: a hadköteles férfiaknak kötelességük naprakészen tartani a sorozóhivatalokban a személyes adataikat is, „az adataikat frissítők közül viszont nem mindenkinek kell automatikusan bevonulnia a hadseregbe, és a mozgósítottak közül sem feltétlenül kerül mindenki aztán harci övezetbe”.

Az akcióra nem véletlenül most került sor: Ukrajnának valószínűleg egyre nagyobb kihívásokkal kell szembenéznie a toborzás terén, mivel az Oroszországgal vívott háború lassan tizennyolc hónapja tart. Az „A bátorság legyőzi a félelmet” szlogennel is operáló kampányban idéznek például egy korábban Bahmutban harcoló ukrán katonát, aki azt mondja: „Egy háborúban mindenkinek vannak félelmei. Nekem is.

A védelmiminiszter-helyettes ugyanakkor

ígéretet tett arra is, hogy kiirtja a korrupciót a toborzási folyamatból, 

mert fontos a bizalom a polgárok és a toborzóközpontok között, mi pedig éppen egy lépést teszünk ennek a bizalomnak a megteremtése felé".

Az ukrán hadseregben ugyanis korábban már több botrányos vesztegetéses és korrupciós esetre fény derült, ezért Zelenszkij egy rendeletben tette hivatalossá azt a múlt héten hozott döntést, amely szerint a regionális toborzóirodák összes vezetőjét elbocsátották egy ezzel kapcsolatos átfogó vizsgálat után.

„Ezt a rendszert olyan embereknek kellene irányítaniuk, akik pontosan tudják, mi a háború, 

és hogy a háború alatti cinizmus és megvesztegetés miért hazaárulás” 

–  mondta.

 

Nyitókép: 2023. július 22-én megnyílt a harmadik különálló rohamdandár toborzóközpontja az ukrajnai Lvivben. (Pavlo Palamarcsuk / Anadolu Agency via AFP)

 

 

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tboyka
2023. augusztus 19. 20:37
Bátor csak egy ember lehet. De ha lassan kifogynak az emberből az ukránok, akkor ki lesz bátor?
bagira002
2023. augusztus 19. 16:22
Ursula sietve futott Zelenszkijhez , megtalálta egymást a két korrupt , Kaili másik korrupt alaknál üdül ez azt jelenti Ursula bűntársa . Brüsszel is korrupcióra épül ,
bagira002
2023. augusztus 19. 16:17
Zelenszkij nem toboroz hanem a férfiakat erőszakkal összeszedi házról házra jár utcán üzletekben őket lövész árkokba vezényli , kommunista módszerrel anno lágerekbe meg legyen létszám .
Shanya
2023. augusztus 19. 01:06
Ezt a sok baromságot. Ilyen ökörségekkel próbálni megetetni az embereket, szánalmasak. Már nem tudnak mit kitalálni az utánpótlás biztosítására. "ígéretet tett arra is, hogy kiirtja a korrupciót a toborzási folyamatból..." Erre azért kíváncsi lennék, hisz az egész ország a korrupcióra épül. Ha az megszűnne, abba az ország is belebukna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!