„A fehér családok nem reprezentálják a valódi londoniakat” – írták London hivatalos oldalán

2023. augusztus 22. 08:04

Sadiq Khan polgármester pedig bocsánatkérésre kényszerült.

2023. augusztus 22. 08:04
null

Bocsánatkérésre kényszerült Sadiq Khan londoni polgármester, miután London városának hivatalos oldalán megjelent posztjában azt állította, hogy a fehér családok nem valódi londoniak – számol be róla a V4NA nemzetközi hírügynökség. Sadiq Khan kénytelen volt elhatárolódni a honlapon tett állítástól, m”iszerint egy fiatal fehér családról készült kép nem képviseli az igazi londoniakat.

A Greater London Authority (GLA) hivatalos weboldalon két fényképet tette közzé: az egyik egy négygyermekes fehér családot, a másik pedig egy ázsiai és afrikai számazású emberekből álló csoportot ábrázol. Előbbi képet a „nem reprezentálja az igazi londoniakat” felirattal látták el, a másik képen a „pozitív” és „optimista” címkék láthatóak.

A pakisztáni származású polgármester szerint a feliratot egy munkatársuk tévedésből tette a képre, ami így nem tükrözi sem az ő, sem a GLA véleményét.

Időközben a képet mostanra levették a GLA honlapjáról, és felülvizsgálják, hogy a nyelvezet és az útmutatás megfelelő legyen. Suzan Hall, a városvezető riválisa – aki a jövő évi választáson a konzervatívok jelöltje lesz – felszólította a polgármestert, hogy kérjen bocsánatot.

Nyitókép: Twitter

 

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2023. október 07. 05:57
A párizsiakat sem....
harcimarci-9-9
2023. augusztus 22. 16:49
Bocsánat, melyik fényképen látható: " egy négygyermekes fehér család"?
KBA98
2023. augusztus 22. 16:36
Angliának egy pakisztáni miniszterelnöke van, az igazi angolok már régen nem élnek Londonban! Egy Karácsonyhoz hasonló hülye a polgármester!
KBA98
2023. augusztus 22. 16:34
England has a prime minister from Pakistan, the real English don't live in London for a long time! The mayor is as stupid as Christmas!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!