Az amerikai tábornok szerint azért késlekednek az F-16-osok átadásával, mert félnek Putyintól

2023. augusztus 10. 10:19

Philip Breedlove úgy véli: Oroszország megfélemlítő politikája kellő hatékonysággal működik.

2023. augusztus 10. 10:19
null

Philip Breedlove, az amerikai légierő tábornoka, a NATO európai erőinek korábbi főparancsnoka úgy véli, hogy az ukrán pilóták F-16-os vadászgépeken való kiképzésének előkészületei azért lassulnak, 

mert egyes országok félnek Oroszország reakciójától.

„Sok ország készen áll, európai szövetségeseink készen állnak, megosztották terveiket, és készen állnak. Azt hiszem, a fő lassulás ebben a folyamatban az én országomban, az Egyesült Államokban van” – ismerte el Breedlove az Amerika Hangjának adott interjúban, amelyet a lengyel Do Rzeczy szemlézett.

Hatékony az orosz megfélemlítés

Szerinte az Egyesült Államokban „vonakodnak gyorsan lépni”, mert aggódnak Vlagyimir Putyin reakciója miatt. Az amerikai tábornok meg van győződve arról, hogy Ukrajna vadászrepülőgépekkel való ellátásának kérdésében Oroszországnak a Nyugat megfélemlítésére irányuló politikája nagyon hatékony volt.

Nyitókép: Pavel Bednyakov / POOL / AFP

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2023. augusztus 10. 23:42
Az f16-ok félbek?
mnmn
2023. augusztus 10. 16:15
Néhány fotó az F16-os roncsokról nem tenne jót az üzletnek. Esetleg irja elő a nemzetközi jog amire állandóan hivatkoznak. azt is hogy az oroszok csak kalasnyikovval lőhetnek rá.
hla111
2023. augusztus 10. 15:47
Félnek a lehulló F16-okat megörökítő videóktól.
2023. augusztus 10. 15:35
Jobb félni, mint megijedni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!