Az ukrán vezérkar szerint két irányban folytatják az ellentámadásokat

2023. augusztus 17. 08:01

A jelentések szerint az elmúlt nap folyamán összesen 15 összecsapás történt a fronton.

2023. augusztus 17. 08:01

Az Ukrán Védelmi Erők folytatják az offenzívát Melitopol és Berdjanszk irányában, megszilárdítják az elért határokat, és ellentámadást folytatnak. Az elmúlt nap folyamán 15 összecsapás volt az ellenséggel a fronton – írja az Ukrajinszka Pravda. A lap idézi az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának közleményét, amelyben azt írják:

„A nap folyamán a honvédség légiereje 9 csapást mért az ellenséges személyi állomány, fegyverzet és katonai felszerelés koncentrációs területeire, valamint 1 csapást hajtott végre egy légvédelmi rakétarendszerre. A rakétacsapatok és a tüzérségi egységek a nap folyamán egy ellenséges föld-levegő rakétarendszerre mértek csapást.”

A lap azt is írja: Szeverszk és Szlobozsnye irányában az oroszok több mint 15 települést lőttek aknavetőkkel és tüzérséggel. Kupjanszk irányában a megszállók sikertelen támadó hadműveleteket hajtottak végre Sen'kivka térségében, Harkivi terület, és tüzérségi és aknavetős csapásokat mértek Olshana, Petropavlovka és Csernescsina térségében, Harkivi terület.

Nyitókép: AFP

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2023. augusztus 17. 10:27
"Az ukrán vezérkar szerint két irányban folytatják az ellentámadásokat" előre meg hátra
fenris
2023. augusztus 17. 09:04
Valami 500 uki tagadta meg állítólag a támadási parancsot minap... mondjuk kíváncsi vagyok, hogy a nap által felmelegített aknákat feltérképező hőkamerás uki drónok hoznak-e érdemi változást
Pandaka pygmaea
2023. augusztus 17. 08:26
R.C.C. "A média görbe tükre olyan képet tár elénk, ami nagyon megnehezíti a háború megértését. Jelentéktelen eseményeket, mint például a kérészéletű próbálkozásokat a Dnyeper-torkolat térségében, felfújnak. Ezzel egyidejűleg valóban fontos eseményeket nem, vagy csak igen visszafogottan tárgyalnak. Az sem ritka jelenség, hogy az egymástól elszigetelten jelentett eseményekben nem ismerik fel a mintázatot. Ha egymás mellé tesszük David Axe riportját a Forbes-ban és az orosz voenkorok bejegyzéseit akkor egy igen markáns mintázat bontakozik ki. A Bradley Square-től fel egész a kupjanszki frontszakaszig az ukrán hadsereg már a stratégiai tartalékait veti harcba. Az egyik cél valamiféle felmutatható eredmény kicsikarása ott, ahol a harcok hónapok óta egy bizonyos falu vagy falucsoport körül hullámzanak. ... folyt. alább
karakter-2
2023. augusztus 17. 08:24
Az orosz katonai vezetés mikor kürtölte világgá, hogy hány irányból támadnak? Szarházi, hazug banda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!