Salvini burkoltan üzent: „Én nem mondok nemet semmilyen szövetségre”

2023. augusztus 09. 21:01

Az olasz miniszterelnök-helyettes azt is elárulta, hogy mikor történhet Európában változás.

2023. augusztus 09. 21:01
SALVINI, Matteo

A jobbközép egysége az egyetlen lehetőség arra, hogy Európában változás következzen be, és eltávolítsuk az örökösen vezető szerepben lévő szocialistákat – jelentette ki szerdán Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, a jobboldali Liga vezetője a RAI1 közszolgálati rádióban.

Ő ennek az egységes európai jobbközépnek a kialakításán dolgozik – tette hozzá. „Az olaszok az egységes jobbközépre szavaztak a tavalyi parlamenti választásokon, és

a felmérések azt mutatják, hogy továbbra is a jobbközép egységét támogatják.

A jobbközép egységén dolgozom Európában is, mégpedig úgy, hogy ne legyen kizárva senki” – hangoztatta.

Senki sem mondhatja, hogy nem tetszik neki Le Pen, nem szimpatikusak neki az osztrákok, nem preferálja a németeket, a flamandokat, a hollandokat, románokat. Demokráciában vagyunk, megvárjuk az olaszok és egész Európa lakosainak szavazatát” – hangsúlyozta a Liga vezetője.

Salvini ezzel a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) párt politikusainak azon kijelentéseire reagált, amelyekben kizárták, hogy a jövőre esedékes európai parlamenti (EP-) választásokon az olasz kormánypártok közös formációban induljanak, vagyis a Hajrá Olaszország a Salvini által vezetett Ligával és a Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérekkel (FdI).

Giorgio Mule, az FI egyik európai parlamenti képviselője azt hangoztatta, hogy az Európai Néppártnak (EPP) – amelyben a Hajrá Olaszország is benne van – távolságot kell tartania még az FI olaszországi szövetségeseitől is.

Antonio Tajani, a Hajrá Olaszország alelnöke, a római kormány másik miniszterelnök-helyettese elképzelhetetlennek nevezte, hogy pártja az Alternatíva Németországért (Afd) nevű párttal vagy a Marine Le Pen nevével fémjelzett francia Nemzeti Tömörüléssel bármilyen megállapodásra jusson a 2024-es európai választásokkal kapcsolatban.

Én nem mondok nemet semmilyen szövetségre

semmilyen jobbközép politikai mozgalommal, és remélem, hogy a többiek is ugyanígy tesznek majd” – mondta Matteo Salvini.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Simone Arveda

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. augusztus 10. 11:20
Mutatis mutandis..
EX_Terminator
2023. augusztus 10. 02:29
te nem, én viszont ha valamit egyszer megmondtam? AZ MÁR AKÁRMIT IS TEGYENEK ÚGY IS FOG MARADNI.
connorj
2023. augusztus 09. 22:13
Meglátjuk: https://m.youtube.com/watch?v=77rPB_F4nkI
letsgobrandon-2
2023. augusztus 09. 22:10
az olasz demokrácia egy vicc... nem kell ezen agyalni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!