Matteo Salvini reméli, hogy Frans Timmermans majd csak Hollandiában „okoz kárt, és nem egész Európában”

2023. szeptember 07. 09:32

Az olasz miniszterelnök-helyettes hozzátette, a jövő júniusban esedékes európai parlamenti választás döntő fontosságú lesz.

2023. szeptember 07. 09:32
SALVINI, Matteo

A jövő évi európai parlamenti választás döntő lesz egy új egyensúly kialakítása szempontjából – hangoztatta Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes egy szerda esti találkozón, kijelentve, hogy szerinte Paolo Gentiloni uniós gazdasági biztos országáéval ellentétes érdekeket képvisel.

Salvini kifejtette, olyan érzése van, mintha az olasz biztos nem az olasz, hanem egy másik nemzeti válogatott mezével játszana az európai pályán.

Tanácsok helyett csak panaszt és bírálatot fogalmazott meg”

– mondta a jobboldali Liga párt vezetője, aki a jelenlegi római kormányban az infrastrukturális és közlekedési tárcát vezeti.

Az Il Tempo napilap szervezte politikai találkozón felszólaló Salvini úgy vélte, alapvető jelentőségűnek számít, hogy a biztosok az egész európai közösség és országuk érdekeit védjék. Paolo Gentiloni korábbi olasz miniszterelnök, a baloldali Demokrata Párt (PD) politikusa 2019 foglalta el az uniós biztosi széket.

Az európai parlamenti választás

Matteo Salvini hozzátette, a jövő júniusban esedékes európai parlamenti választás döntő lesz egy új egyensúly megteremtésére a parlamentben és az Európai Bizottságban. Kijelentette, az otthon- és munkahelyteremtés, a közlekedés, a biztonság,

a migráció tekintetében a következő európai törvényhozás képviseli majd a különbséget „élet és túlélés között”.

Példaként említette a műanyagra kivetett európai adót, amely szerinte az egyébként kiemelkedően környezetvédő olasz ipart hivatott sújtani. Salvini hozzátette, reméli, hogy az eddig az európai zöld megállapodási programért felelős Frans Timmermans győz a hollandiai választásokon, és akkor csak Hollandiában „okoz kárt, és nem egész Európában”.

Timmermans augusztus 22-én mondott le az Európai Bizottság alelnöki posztjáról, hogy indulhasson a novemberben esedékes holland választásokon.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Simone Arveda

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. szeptember 08. 15:43
Matteo…a csüngőhasú nagy barátja…ritkán ölelkeznek manapság…:)
pulsarito
2023. szeptember 07. 14:35
Narancsisten 2023. szeptember 07. 09:45 "A jobboldal a legkártékonyabb politikai erő. A jobboldal háborúkat és népirtásokat hozott. A jobboldaliak nem tisztelnek sem rasszt, sem szexuális identitást, csak a saját beteges dogmáikat! Nincs semmi szükség jobboldali pártokra, de a jobboldali gondolkodást is ki kell irtani a köztudatból! A baloldal a népek egyensúlyára, a békés együttélésre és fejlődésre törekszik és törekedett mindig is. " Igen erre mindjárt ott van jó példaként a Szovjetunió, Észak-Korea, Kína, Kambodzsa, Kuba ugye te agyhalott barom. Tanulj mielőtt ilyen sületlenségeket írsz le, te tudatlan senki!
Nasi12
2023. szeptember 07. 12:39
Jó lenne, ha ott SEM okozna kárt. Nekünk.
Genusnextgen
2023. szeptember 07. 10:40
Salvini ugyanolyan kis bukott náci, mint a kipcsak-cigány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!