Őrület Angliában: a migránsokat legalább háromcsillagos szállodákban kell elhelyezni

2023. szeptember 23. 18:58

A belügyminisztérium által kiadott közlemény szerint mivel a lakhatásuk költsége napi 8 millió fontra emelkedett, így ez a leggazdaságosabb forma.

2023. szeptember 23. 18:58
null

Angliában kifejezetten formabontó szabályozás van érvényben a migránsok elszállásolásával kapcsolatban.

A Daily Mail beszámolójából kiderül: a belügyminisztérium szerint

a hajón érkező migránsokat legalább háromcsillagos szállodákban kell elszállásolni, mivel a lakhatásuk költsége napi 8 millió fontra emelkedett, így ez a leggazdaságosabb forma.

A minisztérium által kiadott keretszerződésben szerepel a szállodákra vonatkozó kötelező követelmények listája, amelyek értelmében a szerződéses helyszíneknek legalább három csillagosnak kell lenniük. 

Azt nem hozták nyilvánosságra, hány szálloda tartozik ezen szerződések hatálya alá, és a belügyminisztérium közleménye szerint minden esetben különböző megállapodásokat alkalmaznak, tehát nem alapkövetelmény a három csillag. Az további pikantériája a dolognak, hogy az alsóházi képviselők kifogásai ellenére, Suella Braverman belügyminiszter nem hozott nyilvánosságra konkrétumokat a kérdésben. 

Továbbá a belügyminiszter  magával is önellentmondásba keveredett. A cikk szerint ugyanis korábban azt mondta a Parlamentben, hogy a szállodák használata elfogadhatatlan, s hogy túl sok nagyvárosban tartózkodnak jelenleg szállodákban a migránsok. Mindeközben az irányítása alá tartozó minisztérium mégis ezt a gyakorlatot alkalmazza. A Daily Mail által hivatkozott statisztikai adatok szerint

jelenleg az országban 45 000 menedékkérő tartózkodik szállodákban.

***

Nyitókép: YouTube

 

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. szeptember 24. 10:45
Ott van WC papír, talán megtanulják használni is!
Majdmegmondom
2023. szeptember 24. 08:42
Nem értem... valami biztosan zajlik a háttérben, valami sokkal nagyobb probléma... Maguktól nem lehet ennyire hülye a fejlett világ... És ugye az is érdekes, hogy csak a fehérek hülyültek meg, mert Európa meg Amerika az ahol ez a tudatos népöngyilkosság létezik...
Mich99
2023. szeptember 24. 08:08
Odahaza is tombolnak "az angol szakértők"...
Bitrex®
2023. szeptember 24. 08:05
Legalább lesz munkájuk az elégedetlenkedő, orbángyűlölő moslékellenzéki fiataloknak. Főzhetnek a *** szállodában Alira, Mohamedre, pucolhatják utánuk a vécét ezer fontért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!