A belga rendőrök azt kérték a svéd szurkolóktól, ne mutogassák nyilvános helyen országuk zászlaját

2023. október 17. 10:23

A hétfői meccs előtt a brüsszeli stadiontól nagyjából öt kilométerre egy fegyveres elkövető megölt két svéd állampolgárt.

2023. október 17. 10:23
null

A svéd labdarúgó-válogatott már éjjel hazautazott, miután egy terrortámadás miatt a szünetben félbeszakadt a belgák elleni hétfői Európa-bajnoki-selejtezője Brüsszelben.

A svéd SVT televízió beszámolója szerint Janne Andersson csapata egy charterjárattal hagyta el a belga fővárost. A vendégszurkolókat a stadionból a szállásukra kísérték a hatóságok, és

arra kérték őket, hogy országuk zászlaját ne mutogassák nyilvános helyen.

Ezzel együtt felajánlották nekik, hogy a hazaúton biztosítják számukra a biztonságos kijutást a repülőtérre.

A hétfői találkozó előtt a stadiontól nagyjából öt kilométerre egy fegyveres elkövető megölt két svéd állampolgárt, akik belga sajtóértesülések szerint futballszurkolók voltak. A mérkőzés 1-1-es állásnál, a szünetben a svéd válogatott kérésére félbeszakadt, a belgák elfogadták a döntést.

Ezt is ajánljuk a témában

A rendőrég időközben azonosította az elkövetőt, aki – Vincent van Quickenborne igazságügyi miniszter közlése szerint – egy 45 éves tunéziai férfi.

A belga válogatott már biztosította Eb-részvételét, a svédek pedig biztosan nem jutnak ki egyenes ágon. A mérkőzés sorsáról egyelőre nem döntött az Európai Labdarúgó Szövetség.

(MTI)

Fotó: HATIM KAGHAT / BELGA MAG / BELGA VIA AFP

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rockercicc
2023. október 18. 01:03
A belga állam és rendőrsége tehetetlen szar. Képtelen rendet tartani. És ezt még ki is nyilatkoztatja. Lefeküdtek a mocskos terroristáknak.
Wolfram004
2023. október 17. 20:07
Ki Koránt éget, dzsihádot lel - tartja a mondás.
Wolfram004
2023. október 17. 20:06
Azt miért nem mondták nekik, hogy nem kéne Koránt égetni?
KBA98
2023. október 17. 17:00
Van der Pfizer burkában?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!