Az ENSZ szerint a gyerekek sós vizet isznak Gázában

2023. október 30. 12:24

Az UNICEF szóvivője, Toby Fricker „azonnali humanitárius tűzszünetre” és a Gázába irányuló segélyszállítmányok „folyamatos növelésére” szólított fel.

2023. október 30. 12:24
null

A gyermekek „katasztrofális” helyzettel néznek szembe Gázában, a szülőknek nincs más választásuk, mint sós vizet adni nekik – közölte az ENSZ gyermekeket segítő szervezete, az UNICEF, amiről a BBC számol be. Toby Fricker, a szervezet szóvivője a BBC Newsnak elmondta, Gázában már a jelenlegi konfliktus előtt is fennálló vízhiány „új szintre emelkedett”.

„Az egyik munkatársunknak van egy négyéves és egy hétéves gyermeke, és ő próbálja biztonságban tudni a lányokat. „Arról beszélt, hogy csak sós vizet isznak, és a lánya azt kérdezte: 

'Anya, miért nem kaphatok vissza normális vizet, amit a rendes napokban szoktunk inni?'.

Arra a kérdésre, hogy milyen segélyszállítmányok jutottak be a Gázai övezetbe, Fricker azt mondta: „Voltak szállítmányok, de rendkívül minimálisak”. Fricker „azonnali humanitárius tűzszünetre” és a Gázába irányuló segélyszállítmányok „folyamatos növelésére” szólított fel.

Nyitókép: KHAN YUNIS, GAZA – OCTOBER 24, Mustafa Hassona / Anadolu (Photo by MUSTAFA HASSONA / ANADOLU / Anadolu via AFP

 

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. október 31. 19:13
Nem vagyok biológus, de ha az ember testének 2/3-a viz, akkor talán a disznóénak is. Ha tehát sertéspörköltet ennének, mársem halnának szomjan.
Tommaso
2023. október 31. 19:11
Hagyjuk már ezt a kamu-sós-viz dumát! Egyrészt Gázában vannak folyók, vannak sótlanitó gépek, és a sós viztől már rég meghaltak volna.
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2023. október 30. 18:47
ki nem szarja le főzzenek vele pörköltet, nem kell sózni, ja hogy nem esznek disznóhúst, akkor egyenek téglatörmeléket az halal
Lipitloty
2023. október 30. 18:29
Sima hazugság. Csúnya halállal halnának tőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!