Begolyózott vadnyugat

2023. október 27. 06:40

Hinnénk-e, hogy minden ötödik amerikai valamelyik családtagját fegyver ölte meg?

2023. október 27. 06:40
null
Pilhál György
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Újabb lövöldözés volt az Egyesült Államokban, a Maine állambeli Lewistonban 22 embert lőtt le egy tartalékos katona, harmincat pedig megsebesített. Ez volt – lapzártánkig – az idei 565. tömeges lövöldözés odaát. (2019 óta minden évben átlépi az ötszázat ez a szám. 2021-ben 689 – ez a jelenlegi rekord – tömeges lövöldözést számoltak.) 

A 335 milliós országban nagyjából 393 millió lőfegyver van magántulajdonban, vagyis minden egyes ottanira – csecsemőtől az aggastyánig – több mint egy fegyver jut. 

Hinnénk-e, hogy minden ötödik amerikai valamelyik családtagját fegyver ölte meg?

A romantikus vadnyugat puskaporos szelleme csöppet sem szelídült az évszázadok során, sőt mellét düllesztve vállalja azt.
Dacára ennek, a nehéz felfogású Amerika értetlenül áll a lövöldözések előtt. Mondják, a fegyverviselés szabadságérzetet ad – bár erről meg kellene kérdezni azokat az amerikai szülőket is, akik újabban golyóálló hátizsákot vásárolnak iskolás gyermeküknek…”

***

Nyitókép: MTI/AP/Androscoggin megyei seriff irodája

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
templar62
2023. október 27. 11:23
Apokalipszis : a Rekviem szövevéből : " Dies Irae , Dies Illa , Solvet Seculum , In favilla ..... " Közelít a harag napja , a Világot elhamvasztja ....
templar62
2023. október 27. 11:20
A " ROSSZ " fokozódása : ROSSZ OROSZ POROSZ SOROS ( SZAROSZ ) .
templar62
2023. október 27. 11:18
Szálemi boszorkanyok ?
Tasi János
2023. október 27. 07:06
Közben a tetves állatok ismét megtámadták Szíriát! https://www.zerohedge.com/geopolitical/irgc-says-israel-forces-will-be-buried-after-report-details-500-hamas-fighters Óriási kamu volt, hogy Gáza ellen vonultatták fel a flottájukat a férgek a térségben! Valójában az Oded Yinon terv befejezésére vannak ott, amit kicsit félbeszakítottak https://www.youtube.com/watch?v=SXS3vW47mOE a 2001 szeptember 11.-ei brutális kezdés után! Wesley Clark világosan elmondta, hogy a terv már a terrorakció ELŐTT létezett! 7 országot akartak 5 év alatt feldúlni. Szíriával és Iránnal kissé lemaradásban vannak a brutális állatok, de nem adják fel! Számomra nem kérdés, hogy a Hamasz terrorakciót IS ennek érdekében szervezték...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!