Eddig az volt a föltételezés, hogy a jobboldaliak Izrael-ellenesek

2023. október 12. 12:25

Örülök annak, hogy a jobboldal kezdi kinőni a korábban kétségkívül meglévő előítéletes zsidóellenességét.

2023. október 12. 12:25
null
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Meglepő új törésvonal támadt az európai, így a magyar közéletben. Eddig az volt a föltételezés, hogy a jobboldaliak Izrael-ellenesek (ami mögött e föltételezés szerint lappangó antiszemitizmus rejlik), és baloldali liberálisok azok, akik szerint Izrael állam bírálata kódolt antiszemitizmus.

Az utóbbi egy-két évtizedben megfordulni látszanak az előjelek, a pluszból mínusz lesz és viszont, a bal és a jobb között ebben a kérdésben új meghasonlás nyílt. A magam részéről örülök annak, hogy a jobboldal kezdi kinőni a korábban kétségkívül meglévő előítéletes zsidóellenességét – hány kitűnő jobboldali zsidó embert ismerek! –, azt viszont gondolom, hogy a világ ebben a kérdésben sem osztható tisztán jókra és gonoszokra.

Itt is igaz a mondás, hogy minden bonyolult kérdésre létezik egy egyszerű, világos, közérthető és téves válasz, továbbá létezik rengeteg megfontolás, mérlegelés, és bizony egyrészt-másrészt, ami nélkül erkölcsös véleményalkotás aligha lehetséges.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Bayer Zsolt

Magyar Nemzet

Idézőjel

Végre egyszer egyértelműen és félreérthetetlenül fogalmaztak Brüsszel beszélő fejei.

Nyitókép: CHRISTOPH SOEDER / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
galancza-2
2023. október 14. 11:58
Gábor! Ez nagyon primitívre sikeredett.....
Kormánypárti2
2023. október 13. 09:11
Ez hülye. Nem véletlenül bútorozott össze a dzsobbik a moslékosokkal, hiszen ebben a kérdésben mindig is egy húron pendültek. A jobboldal, (konzervatív) valójában magasról tett mindig is erre a kérdésre, mert sosem valaki származása, hanem a tettei alapján ítél meg.
Box Hill
2023. október 13. 09:05
Jobboldal Izrael ellenes? Mióta? "1937-ben Eichmann és főnöke Herbert Hagen Palesztínába, a brit mandátum területére utazott, hogy megvizsgálják a nagyméretű zsidó bevándorlás lehetőségét Németországból Palesztínába. Haifában két napot töltöttek a hamis sajtóigazolványuk felhasználásával. Ezután Kairóba mentek, ahol találkoztak Feival Polkes-sel, a Haganah képviselőjével, akivel nem sikerült semmilyen megállapodást se kötni. Ezután Eichmann és Hagen már nem tudtak Palesztínába visszamenni, mert a brit hatóságok nem adtak nekik beutazási vízumot." (Wikipaedia-ból 2013 január 28-án)
llnnhegyi
2023. október 13. 08:03
A Sajtóklub mikortól szűnik meg? BBB Újságírók lassanként közveszélyessé válnak. Minősíthetetlen,durva beszéd lett jellemző rájuk. Velkovics csapj szét közöttük!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!