Fico alig egy nap után visszahívta a rendőröket és katonákat a szlovák-magyar határról

2023. október 31. 20:29

A belügyi tárca közlése szerint sikerült elriasztaniuk a határ illegális átlépésére készülő két migráns csoportot.

2023. október 31. 20:29
szlovák rendőrség

A szlovák rendőrség befejezte kedden a magyar határon előző este elindított demonstratív akcióját az illegális bevándorlás visszaszorítására – jelentette be Matús Sutaj Estok belügyminiszter. Az eredetileg határidő nélkül meghirdetett, és végül rövidre szabott akcióról a miniszter azt mondta: „sikerült egyértelműen az illegális migránsok tudtára hozni, hogy megváltozott a szlovák migrációs politika”. A rendőrség készen áll arra, hogy bármikor ismét jelentős rendőri erőt vezényeljen ki a zöldhatár ellenőrzésére – tette hozzá. 

Sutaj Estok az elő hasonló akció elindításakor azt mondta: a megerősített rendőri jelenléttel egyértelműen jelezni akarják az illegális migránsoknak és az embercsempészeknek, hogy az új kormány véget vet szabad mozgásuknak az ország határain.

Ezt is ajánljuk a témában

A magyar zöldhatár teljes szakaszán végrehajtott mostani rendőrségi akcióban több száz, különleges műszaki eszközökkel – drónokkal és éjjellátó készülékekkel is felszerelt – rendőr és katona vett részt. A belügyi tárca közlése szerint az egyéjszakás műveletben ugyan nem fogtak illegális bevándorlókat, de sikerült elriasztaniuk tervüktől a határ illegális átlépésére készülő két csoportot. A belügyminisztérium adatai szerint az idén jelentősen megnőtt az országba bejutó illegális bevándorlók száma. Míg tavaly ötezer illegális bevándorló jutott be, számuk az idén már most meghaladta a 46 ezret.
(MTI)

Nyitókép: Robert Nemeti / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szarvas-2
2023. november 01. 17:21
Biztosan a Pintér Béla "rendezte". :)
cutcopy
2023. november 01. 12:25
Jöjjenek a mi déli határunkra ha határvédőt akarnak játszani..
Ekrü
2023. november 01. 08:22
Szerintem Ficó direkt csinál hülyét a libsi újságírókból, miközben jót röhög Orbánnal a megjelent cikkeken... A sok hülye firkász meg lehozza az idiótábbnál idiótább cikkeket, ahelyett, hogy elmennének a szlovák-magyar határhoz leellenőrizni...XDD
Diagnostika
2023. november 01. 07:59
Bízom benne, hogy Ficó több ilyen akciót fog megismételni... Valahol el kellett kezdeni és ez megtörtént. Szerintem lesz még folytatás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!