Izrael visszaszerezte az ellenőrzést a Gázai övezet körüli településeken

2023. október 09. 12:20

Továbbra is több, mint húsz helyen rés van a gázai határon, ezeken a pontokon a határzárat harckocsik fogják biztosítani harci helikopterek és drónok támogatásával.

2023. október 09. 12:20
null

Az izraeli csapatok visszaszerezték az ellenőrzést a Gázai övezet szomszédságában lévő összes település felett – közölte Daniel Hagari katonai szóvivő sajtótájékoztatóján hétfőn. A katonai szóvivő elmondta, hogy még lehetnek bujkáló fegyveresek, de fokozatosan átfésülik a térséget, és teljesen megtisztítják a terroristáktól a terepet. Kitért arra is, hogy soha nem jelentkeztek még annyian katonai szolgálatra az izraeli hadseregbe, mint most; példátlan módon negyvennyolc óra alatt háromszázezer tartalékost mozgósított az izraeli haderő. 

A megjelentek aránya számos helyen jóval meghaladta a száz százalékot; sokan olyanok is jelentkeztek szolgálatra, akiket nem hívtak be.

Hangsúlyozta, hogy nincs hiány katonai felszerelésből és élelmiszerből, mindenkit el tudnak látni, bár néha késnek az újabb szállítmányok. A szóvivő közölte, hogy hétfőtől a hadsereg védekezésből támadásba ment át. A határon lévő huszonnégy izraeli településből tizenötöt már evakuáltak, és kedden folytatják a többi kiürítését is. A még ki nem telepített civilektől azt kérik, hogy maradjanak az óvóhelyeken. Szderót kiürítését jelenleg nem tervezik. 

Hétfőn ott is tűzharc volt a városi uszodánál, öt palesztin fegyverest lőttek agyon.

Hagari elmondta, hogy hétfőn az izraeli kommandósok tűzharcban megöltek három terroristát a Saár Hanegev nevű településen. Beri kibucban is végeztek egy behatolóval, Holitban és Szufában öt palesztin merénylőt, Alumimban pedig négyet öltek meg.

Továbbra is több, mint húsz helyen rés van a gázai határon. Ezeken a pontokon a határzárat harckocsik fogják biztosítani harci helikopterek és drónok támogatásával.

(MTI)

Nyitókép: Izraeli katonák és páncélozott járművek az Izrael és a Gázai övezet határának térségében, Dél-Izraelben kijelölt gyülekezési ponton 2023. október 9-én. MTI/EPA/Atef Szafadi


 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. október 09. 14:50
"A megjelentek aránya számos helyen jóval meghaladta a száz százalékot; sokan olyanok is jelentkeztek szolgálatra, akiket nem hívtak be." - Mi van a keresztény temető fölé írva? - Feltámadunk. - Mi van a zsidó temető fölé írva? - Fel! Támadunk.
orokkuruc-2
2023. október 09. 14:22
valami nem kerek a dologban, ennyi nagyon kevés a palesztín oldalról. Feltételezek egy plusz csapást is, lehet, hogy a ISIS oldaláról. Nem örülnék neki! Csak a nekikészülődés és az eddig várható eredmény nem áll arányban, még erőforrások sejlenek a palesztinok oldalán.
Menhetten
2023. október 09. 14:09
Tudvalévő, hogy a Palesztinoknak csak egy kis része támogatja a Hamaszt. Viszont minél reménytelenebb a palesztinok helyzete az Izraeli megszállás és apartheid miatt, annál inkább teret kap a Hamasz. Netanyahu beszüntetett minden párbeszédet a palesztinokkal, nyeregbe érezte magát, nekikezdett a jogállamiság lebontásához.. Több mint 10 éve érik ez a kirobbanása a tökéletes reménytelenségnek..
connorj
2023. október 09. 13:29
⚽ https://vm.tiktok.com/ZGJ3kkTdm/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!