Nem fogadjuk el a migránskvótát!

2023. október 06. 10:15

Az illegális, gazdasági migránsok az uniós bürokratáknak százszor többet érnek, mint a valóban a halál elől menekülő ukránok.

2023. október 06. 10:15
Pindroch Tamás
Pindroch Tamás
Magyar Nemzet

„Miközben az illegális migránsok nyomása akkora, hogy Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Ausztria egymás után zárja le a határait, az unió a migránspaktumot élesíti. Az EU abszurd üzemmódba kapcsolt: a tagállamok korlátozzák az uniós alapjogot, a szabad mozgást, viszont Brüsszel a migrációs paktummal épp azoknak a betelepítését készíti elő, akik előtt a tagállamok most leengedik a sorompókat.

Az európai liberális elit nem fog megállni, mindent megtesznek azért, hogy segítsék a migránsok Európai Unióba való érkezését. 

A 2015-ös merkeli Willkommenskultur után itt az újabb meghívólevél: gyertek csak, ha már átlépitek a határainkat, nem kell aggódnotok, egy életre itt maradhattok Európa valamelyik országában. Az uniós vezetőket nagyon szorítja az idő, hiszen néhány hónap múlva, jövő júniusban választások következnek, a bevándorlók kötelező letelepítésének gyors elfogadása ezért kiemelten fontos aktuálpolitikai kérdés is a számukra.

A tagállamok brüsszeli nagykövetei a paktum kiegészítő részét konszenzus nélkül, egyszerű többséggel – Magyarország és Lengyelország nem szavazatával, Ausztria, Szlovákia, Csehország tartózkodása mellett – fogadták el. Ez arról szól, hogy Brüsszelnek mit kell tennie az úgynevezett migrációs krízishelyzetben. Amikor egyszerre nagyon sok bevándorló érkezik, a zsák »felülről nyitott« lesz, tehát az Euró­pai Unió megítélésén múlik, hogy melyik tagállamra mekkora kvótát szabhat ki azon az arányszámon felül, amit már a folyamatosan érkező migránsok kapcsán megállapított egy tagállam számára.

Néhány hónapja ugyanebben a szellemben a korábbi, az Európai Tanácsban elfogadott politikai egyezséget semmibe véve a belügyminiszterek tanácsa határozott arról, hogy milyen eljárást kell majd követnie a tagállamoknak a folyamatosan, nap mint nap érkező migránsokkal. Az a tagállam, amelyik nem kíván migránsgettókat alapítani a településein, bevándorlónként húszezer eurós összeggel »megválthatja« a betelepítést. 

A migrációs paktummal kapcsolatos gyors döntések azt is jelzik, hogy az állítólag Ukrajna-párti unió a valóban a háború elől menekülő ukránok ellátására fejenként mindössze kétszáz eurós támogatást biztosít Magyarország számára. Az illegális, gazdasági migránsok tehát – a húszezer eurós büntetés fényében – az uniós bürokratáknak százszor többet érnek, mint a valóban a halál elől menekülő ukránok.”

Nyitókép: AFP/Zakaria ABDELKAFI

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. október 06. 16:38
Még szép!
pollip
2023. október 06. 13:02
Fura a helyzet. Ma olvastam, hogy Franciaországban több, mint 400000 legális migráns munkanélküli! Az unió meg erőlteti a migrációt, mikor az eddigi bajok sem lettek megoldva.
bodrigyuri
2023. október 06. 11:11
Magyarország túlteljeíti a migránskvótát az ázsiai vendégmunkások betelepítésével.
fideath-7
2023. október 06. 10:50
Kedves fideszgecik, ugye ma ti is ünneplitek a 13 aradi HÁBORÚPÁRTI vértanút, akik ahelyett hogy tárgyalóasztalhoz ültek volna Ferenc Jóskával, inkább háborúztak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!