Németország Izraelt részesítené előnyben Ukrajnával szemben a fegyverexportban

2023. október 18. 21:00

Berlin szerint történelmi kötelességük kiállni Izrael mellett.

2023. október 18. 21:00
 A Marder infantry fighting vehicle is seen during a media event for Defense Minister Pistorius' visit to the tank troop school in Munster, Lower Saxony.

A német kormány prioritásként akarja kezelni az Izraelnek szánt fegyverszállításokat a Hamásszal való konfliktus közepette – közölte a European Pravda szerdán a német DPA hírügynökségre hivatkozva. 

A hírügynökség által meg nem nevezett kormánytisztviselők szerint „a vállalatok fegyverexportra vonatkozó kereskedelmi kérelmeit a közel-keleti helyzetre való tekintettel prioritásként fogják feldolgozni és jóváhagyni”. Az ügynökség azonban nem közölt további részleteket az új politikáról.

A hír azután került napvilágra, hogy Olaf Scholz kancellár támogatásáról biztosította Izraelt a Hamásszal folytatott konfliktusban, mondván, hogy „Németországnak csak egy helye van – ez a hely Izrael oldalán van”.

„Saját történelmünk, a holokausztból eredő felelősségünk miatt

örökös feladatunk, hogy kiálljunk Izrael állam biztonságáért”

– nyilatkozta a múlt héten.

Ezzel a megközelítéssel összhangban Boris Pistorius védelmi miniszter a múlt héten közölte, hogy Berlin visszaadta Izraelnek a német hadsereg által bérelt két Heron harci drónt, és hozzátette, hogy jelenleg tárgyalások folynak arról, hogy német lőszert szállítsanak izraeli hadihajóknak.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. október 19. 13:37
Dönteni kellett.
B_kanya
2023. október 19. 12:39
"Menhetten 2023. október 19. 09:05 Nincs kegyelem a gyilkosoknak és azoknak akik melléjük állnak!" Igen, Donyeckben fogtok a bíróság előtt felelni, mindenért, kezdve a Majdannal és a székháztűznél lincselésnél Ogyesszában.
B_kanya
2023. október 19. 12:38
"Menhetten 2023. október 19. 09:05 Nincs kegyelem a gyilkosoknak és azoknak akik melléjük állnak! Juda oroszlánja szét fogja tépni a népre támadó sakálokat, " Mégis a sakálok eszik meg a döglött oroszlánt, a Holokauszt nem mentség az ÓSzövetségre hajazó XX-XXI. századi politikára....
Menhetten
2023. október 19. 09:05
Nincs kegyelem a gyilkosoknak és azoknak akik melléjük állnak! Juda oroszlánja szét fogja tépni a népre támadó sakálokat, mert ez a világ rendje!..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!