Rendőrségi nyomásra elmaradt az Izrael-párti tüntetés Londonban

2023. október 23. 10:01

A palesztinbarát gyűlést azonban engedélyezte ugyanazon a napon a rendőrség.

2023. október 23. 10:01

A rendőrség nyomást gyakorolt egy Izrael-párti imaséta szervezőire London egyik zsidó negyedében. Az indoklásban az szerepelt, mondják le a rendezvényt, mivel aznap London központjában egy palesztinbarát felvonulásra került sor – tudta meg a The Telegraph.

A Keresztény akció az antiszemitizmus ellen kénytelen volt lemondani a tervezett „Imádkozzunk Izraelért és a zsidó népért” rendezvényt, miután a rendőrség arra figyelmeztette őket, hogy a résztvevők „megsérülhetnek vagy megfélemlíthetik őket”.  Az imasétát Golders Greenben tartották volna. A szervezők nagyjából 30 ezer ember részvételére számítottak, már csak ezért is érthető a csalódottságuk.

Közölték, hogy „elhallgattatottnak” érzik magukat a rendőrség közbelépése miatt.

Szombaton (aznap) egyébként London központjában egy palesztinbarát gyűlésen 100 ezer résztvevő volt jelen.

Két nappal a tervezett Izrael-barát séta előtt a rendőrség azt tanácsolta a szervezőknek, hogy mondják le a rendezvényt. A szervezet csütörtökön hívást kapott a rendőrségtől, amelyben közölték, hogy az eseményt a muszlimok elleni támadásként állították be.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: HENRY NICHOLLS / AFP

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2023. október 23. 13:42
London főpolgija egy iszlamista szardarab.
bölcsuhú
2023. október 23. 13:40
Egy muszlim polgármesterrel lehetne más a rendőrség fellépése? Idióta angolok.....azonosulnak a volt gyarmataik lakosságával és vallásával....
zsírgyík
2023. október 23. 11:29
Azért durva, hogy nem MERIK megszervezni! Sok mindent elárul a valós brit helyzetről. Szomorú!
bodrigyuri
2023. október 23. 11:01
Jobban utálják a zsidókat. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!