Rossz hírt kapott Ukrajna, amerikai elemzők szerint áttörést értek el az oroszok

2023. október 02. 14:14

Az ISW szerint az érintett területen már nem ukrán ellentámadásról, hanem orosz előrenyomulásról lehet beszélni.

2023. október 02. 14:14

Sikeres taktikai ellentámadásokat hajtottak végre az orosz erők az ukránok által szeptemberben elfoglalt Robotine térségében – írta meg a Study of War. Az elemzői jelentés szerint azonban a helyzet Robotine-tól délre változékony, mivel néhány stratégiailag is fontos erődítés többször is gazdát cserélt. A jelenlegi helyzet miatt azonban az ISW arról ír, hogy ezen a területen már nem ukrán ellentámadásról,

hanem orosz előrenyomulásról lehet beszélni.

A Mandiner vasárnap beszámolt arról, hogy a Times legújabb elemzése szerint Oroszország mindössze nagyjából 510 négyzetkilométerrel több területet birtokol Ukrajnában, mint tavaly. Pénteken Robert C. Castel fogalmazott úgy, hogy „Oroszország nemhogy visszaszorult volna, hanem további 486 négyzetkilométerrel növelte az általa elfoglalt területet”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: STR / AFP

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kiscsiga
2023. október 05. 12:17
Nem gondolom azt, hogy az ISW mindvégig igazat irt. Hissz akkor hogy lehetett volna eladni a társadalomnak azt hogy hihetetlen sok pénzt öntöttünk ukrajnába, és hadi eszközöket és látszatja semmi.
lajajakab11
2023. október 03. 16:52
putykó rajongóknak INGYEN OROSZ RULETT! Körönként METILES VODKA GRÁTISZ!
Tiberius1
2023. október 03. 13:21
No, hogy halad a sikeres ellentámadás?
MTom
2023. október 02. 20:40
Ezt megint melyik balfasz propagandista segg forditotta? "Russian forces are conducting tactical counterattacks in the Robotyne area as part of their elastic defense against ongoing Ukrainian offensive operations in western Zaporizhia Oblast. The situation south of Robotyne is fluid as some tactically significant field fortifications have changed hands several times. " Szo nincs attoresrol de meg sikeres ellentamadasrol sem...csak taktikai ellentamadasrol a vedekezes reszekent. Persze a sok agyhalott aki soem nez utana semminek szepen elkonyveli maganak a cimet es hopp at is van baszva...mint minden NER es orosz propagandaval ami a hulyeknek szol
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!