Izrael azt tanácsolja állampolgárainak, hogy titkolják zsidóságukat, ha külföldre utaznak

2023. november 04. 11:26

Az antiszemitizmus új keletű terjedése miatt a külügyminisztérium nem támogatja a külföldi utazásokat.

2023. november 04. 11:26

Izrael eltanácsolja állampolgárait a külföldi utazásoktól az antiszemitizmus új keletű terjedése, az izraeliek, illetve zsidók elleni erőszakos támadások megsokszorozódása miatt. A külügyminisztérium és a nemzetbiztonsági tanács péntek este arra kérte az állampolgárokat: alaposan gondolják át, hogy valóban szükséges-e most külföldre utazniuk, 

de ha már elutaztak, akkor ne adják jelét annak, hogy izraeliek, illetve, hogy zsidók.   

Walter Rosenthal, a német rektori konferencia elnöke a Die Welt című lapnak pénteken azt mondta: a Gázai övezeti háború hatásának tudható be, hogy nőtt az antiszemita incidensek száma, és emiatt a németországi egyetemeken nem érzik biztonságban magukat a zsidók. 

Ezt is ajánljuk a témában

Tudomásunk van arról, hogy a zsidó diákok egyre jobban félnek. 

Ha lehet, nem mutatják jelét annak az egyetemek területén, hogy izraeliek, illetve hogy zsidók. Az izraeli és a Gázai övezeti helyzet továbbra is gyorsan változik, és aggódva figyeljük, hogy ennek a háborúnak milyen hatása van az emberek közötti kapcsolatokra a német egyetemeken” – mondta. Az utóbbi hetekben egyes egyetemeken történtek Izrael-ellenes és antiszemita incidensek – tette hozzá. Constantin Gans, a Német-Izraeli Társaság ifjúsági fórumától szintén arról számolt be, hogy a német egyetemeken diákok és oktatók egyaránt tesznek Izrael-ellenes kijelentéseket. „Katasztrofális a hangulat a kampuszokon. A zsidó diákoknak joguk van biztonságos és szabad körülmények között tanulni, de ez most nem garantált” – jelentette ki.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orokkuruc-2
2023. november 05. 08:40
Amerre ők mozognak, ott már nézésükről meg a járásukról megismerik :-)
jagdpancer
2023. november 04. 18:29
Ez nekik a lehetlen kategóriába fog tartozni ! Messziről lerí róluk, büdüsek ápolatlanok.
Türelem
2023. november 04. 17:12
Nem tudok szabadulni attól a gondolattól, hogy valakiknek érdekében áll az, hogy a Közel-Kelet lángba boruljon, hogy ott ismét gyilkolják egymást az emberek, hogy a gyűlölethullám beborítsa egész Európát, lépés közelbe hozva azt, hogy Európában is véres konfliktusok robbanjanak ki, elérve, hogy felboruljon a rend, az utcákon a Hitler-i időket idéző jelenetek legyenek uralkodóak, hogy az európai emberek is féljenek egymástól, gyűlöljék egymást a szomszédok, a házmesterek ismét leltározzák vallási hovatartozásuk szerint a lakókat, hogy az emberekben tömegesen ébresszék fel az aljas indulatukat, ösztönöket. Hol vannak a minden oldali gondolkodók, a béke hírnökei, harcosai?
Türelem
2023. november 04. 17:06
Milánóban Salvini kijelentette, hogy utolsó fasiszta az, aki gyűlöli Izraelt. A tüntetések után az emberek felszállnak a buszra, villamosra, másnap adott közösségekben találkoznak, a muszlim és az Izraelt támogató szülő egyazon iskolába viszi a gyermekét, mit mondanak otthon a szülők a gyermekeknek, azok minként fognak egy osztályban viselkedni? Az egyébként meghatározó olasz baloldali média döntően a palesztin halottak, sérültek képeit tárja az olvasó, néző elé, gerjesztve a zsidókkal szembeni indulatokat. Megrázott a Hamasz terrorista, példátlan embertelenséggel folytatott támadásai nyomán az áldozatokról készült felvételek sora, de megráz az is, amikor palesztin gyermekek holttestét látom a képeken. ..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!