Komoly „betegség” terjedt el az EU-ban, és ha nem hajlandó lenyelni az orvosságot, annak nagyon rossz vége lesz

2023. november 25. 13:45

Közel tíz év után mintha felcsillant volna a remény, hogy az unió rájött: a hülyeség fertőző és ha továbbra sem nyeli le a keserű pirulát a migráció kapcsán, annak nagyon rossz vége lesz. Kérdés, hogy képes lesz-e megmentenie magát. Béres Sándor írása.

2023. november 25. 13:45
Béres Sándor

Vajon mikor mondja az EU, hogy ennyi volt? Talán most? Közel tíz évig tartott ugyanis, de cikkünk írásakor felcsillant a remény: talán ráébredtek az EU-ban, hogy járványként terjedt a kontintensen az ostoba ötlet, miszerint a „willkomenskultur” ötlete nem veszélyes. S ha a migránsok már bejöttek, majd szépen beolvadnak oda, ahová érkeztek, becsekkolnak dolgozni, növelik a GDP-t és talán még olcsóbb munkaerők is lesznek, mint a nyugat-európai országokban élő és dolgozó helyiek, akikről jól tudjuk: X ezer euró alatt nem fognak dolgozni, és afelett is csak akkor, ha...

Mintha felcsillant volna a reménye annak, hogy az EU rájött: „wir schaffen das nicht!”

Közel tíz évig tartott, de Európa mintha végre eltántorgott volna a fürdőszobai tükörig, és megdörzsölve a szemeit meglátta: folyamatosak a terrorcselekmények, a migráció elleni megmozdulások és általában véve kb. egész Európa is ott tart, ahol az írek: tele van. Ennyi volt. Nem fér több migráns. Sőt, ami van, még azt is visszaadnák az érintett tagállamok a feladónak.

És nem, kedves olvasó, ez a cikk nem arról szól, hogy Orbán Viktornak igaza volt 2015-ben, arról sem, hogy igaza van ma is, és vélhetően lesz is a migráció kapcsán (legalábbis ez a trend), de még csak arról sem, hogy közel tíz évi hercehurca után még EU-s pénz is csak lett végül, ahogy kollégám már többször megírta, még a brüsszeli hiszti ellenére is.

Ez a cikk elsősorban arról szól, hogy mint a Reuters rámutat:

egyes tagállamokat már arra késztet a kialakult migránshelyzet, hogy ideiglenesen újra visszaállítsák a határellenőrzést az egyébként szabad átjárást biztosító schengeni övezetben.

Határellenőrzés. Szigorú belépési feltételek... Hm... Ismerős... De mint fentebb írtam: ez a cikk nem erről szól.

Ezt is ajánljuk a témában

Íme néhány példa!

Mint a lap felidézi: Ausztria októberben vezette be az ellenőrzést a csehekkel közös határon, amely a sajtóhírek szerint december 6-ig tart, de 2024 májusáig marad a borderkontrolling Szlovéniával és Magyarországgal – kapaszkodni ér! –

többek között „a menekülteket befogadó rendszerre nehezedő nyomás”, valamint a fegyverkereskedelem, és az embercsempészet miatt.

Dánia augusztustól szigorúbban jár el a koppenhágai repülőtérre érkező határellenőrzés kapcsán, ideértve a schengeni országokból érkezők ellenőrzését is, valamint 2024 májusáig meghosszabbították az ellenőrzéseket a dán-német szárazföldi határon és a Németországgal közös kompjáratokat működtető kikötőkben is.

A dán kormány szerint mindezzel az illegális migráció növekedésére, a terrorizmus és a szervezett bűnözés, a külföldi hírszerzés kémkedése és az ukrajnai háború jelentette fenyegetésekre reagálnak.

De nem marad ki a „buliból” Willkommenskultur úr/hölgy, ismertebb nevén Németország sem. A németek – egyébként tökéletesen érthetően – szeptemberben jelentették be a határellenőrzésket a lengyelekkel, csehekkel és Svájccal közös szárazföldi határokon, amelyek jelen állás szerint december 4-ig maradnak érvényben. És – mint már tudják: kapaszkodni ér! –

még Berlin szerint is így kellett reagálni a bevándorlási hullámra és az élénkülő csempészetre.

Olaszország, Norvégia, Lengyelország, Svédország, Franciaország, Szlovákia, Szlovénia és Finnország hasonló intézkedéseiről ide kattintva olvashatóak a Reuters angol nyelvű szavai. De a lényeg talán a fenti minta alapján is érthető:

felcsillant a remény, hogy talán rájött az EU, hogy a hülyeség fertőző, és az ostobaságnak véget kell vetni, mert emberéletek forognak kockán, amiket meg kell védeni. Ahogy Magyarország tette és teszi 2015 óta, döntően saját pénzből. És Magyaroszágon nulla illegális mingráns van. Hála Istennek!

Vagyis már csak kell nyelnie az EU-nak a keserű pirulát, hogy tévedett, mert ha nem teszi, arra rámehet. Kérdés, hogy lenyeli-e.

 

Nyitókép: Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP

***

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2023. november 25. 17:29
A nyugati ostobaság fertőző. Nagy kérdés, hogy a járványt mikor ismerik fel? A Kunhalmi-féle "álprobléma" éve óta nagyon is valóságos.
nempolitizalok-0
2023. november 25. 16:51
Ezeknek Magyarország azért kiemelten fontos, mert a bevándorlók problémás részét nem lehet visszatoloncolni. Az eredeti terv 2014-ben az volt, hogy Magyarország a bevándorlók fogadóországa, innen válogatják ki őketa nyugati országok. Orbán persze beintett és azonnal felszámolta az itt lvő táborokat. A következő és ez a mai terv is, amit fent írtam. Na erre akarnak rákényszeríteni minket mert nincs más alternatívájuk. Az persze nincs a tervben, hogy mi hogy oldjuk meg.
papalimapapa
2023. november 25. 16:39
És még mindig nem látják a népek itt Európában, hogy a kötelező migránskvótát azért erőltetik, hogy ettől a szeméttől megszabaduljanak. Merkel idehívta őket. Jöttek. Kiválogatták a használható, valamelyest is képzett, dolgozni hajlanó, beilleszkedni képes népességet. A szemetet pedik tolnák ránk. A jó büdös kurva anyátokat, azt! Ennek ellen kell állni! Fulladjanak bele a saját szarukba!
EX_Terminator
2023. november 25. 16:17
NEM HOGY NEM VAGYOK VAGY LESZEK A HŐSÖTÖK HANEM KI FOGLAK BENNETEKET CSINÁLNI MEG FOGLAK BENENTEKET ÖLNI EL FOGLAK BENNETEKET PUSZTÍTANI.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!