Lecsapott az IDF az egyik legfontosabb Hamász központra – 50 terroristával végeztek

2023. november 09. 17:31

Izrael szerint a Shifa kórház „a hírszerzési és operatív tevékenységek központja” volt, ahol a Hamász az október 7-i támadásokat tervezte.

2023. november 09. 17:31

Az Izraeli Védelmi Erők közleményében azt állítja, hogy „körülbelül 50” Hamász-harcost ölt meg, miután rajtaütéseket hajtottak végre a Gáza város „katonai negyedének” nevezett területén, a Shifa kórház közelében – számolt be a Sky News. A lap szerint a kórház sok vita tárgyát képezte a közelmúltban, hiszen Izrael azt állította, hogy a Hamász fegyvereket halmozott fel az épület alatt, hogy maximalizálja az esetleges civil áldozatok számát – ezt azonban a Hamász tagadja.

Ezt is ajánljuk a témában

„A 162. hadosztály az elmúlt napokban Gáza város központjában, a Hamász katonai negyedének területén tevékenykedett; a Givati dandár erői mintegy 50 terroristát számoltak fel” – áll az IDF jelentésében. A gyalogság, a harckocsik, a mérnökök, a különleges erők és a légierő összehangolt támadásában az IDF szerint a terület megtisztításán és a terrorista infrastruktúra semlegesítésén dolgoztak, beleértve egy széles földalatti alagúthálózatot. Az IDF azt is közölte, hogy a Hamászhoz tartozó katonai hírszerzési dokumentumokat foglaltak le. Izrael szerint a terület „a hírszerzési és operatív tevékenységek központja” volt, ahol a Hamász az október 7-i támadásokat tervezte.

Nyitókép: AFP/Omar El-Qattaa

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szvv
2023. november 10. 09:38
A hamas tagadja. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Lami66
2023. november 09. 19:27
Az izraeli hadsereg könnyű előre haladása mutatja, hogy ez a hamasz nevű tróger bagázs egy nagyotmondó és önmagukat sokszorosan túlbecsülő csürhe. Kb mint a hülye túrista aki a szavannán leugrik a terepjáróról és jól seggberúgja az alvó oroszlánt. Aztán csodálkozik a következményeken.
békalepcse2.0
2023. november 09. 18:09
Hogy bármiféle szimpátiát ki tudjon váltani bennem a palesztin csürhe, minimum abba kéne hagyniuk a háború éltetését. Ez nem háború részükről hanem területszerző háború, olyan területekért amit maguk adtak el. A kapott forrásaik akár egy európainál sokkal jobb életfeltételeket is létrehozhattak volna belőle de inkább maradtak a nyomorban és költötték mindezt fegyverre. Mindezt fwjlődésre költötték volna ma egész európa őket irígyelné.
gyzoltan-2
2023. november 09. 18:06
"Lecsapott az IDF az egyik legfontosabb Hamász központra – 50 terroristával végeztek" Izrael helyesen kezeli ügyeit! -aki nem zsidó, az potenciális terrorista! Így minden tévedés, kockázat kizárva..! "Izrael szerint a Shifa kórház „a hírszerzési és operatív tevékenységek központja” volt," -vélhetően tényleg csak volt a Shifa kórház..., gondos gondoskodás történt, történhetett róla...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!