LMBTQ-szemléletet erőltet az EU az afrikaiakra, tiltakozást vált ki a brüsszeli nyomás

2023. november 09. 17:27

Nekiment egy EU-afrikai egyezménynek egy fontos afrikai szervezet.

2023. november 09. 17:27

„LMBTQ-jogok” elismerését akarja rákényszeríteni 79 afrikai és karibi országra egy jövő héten aláírandó EU-s szerződés – írja a LifeSiteNews.

Az Európai Unió és az Organisation of African, Caribbean and Pacific States (OACPS) tagállamai november 15-én tervezik aláírni Szamoán a Szamoa-megállapodást, ami egy partnerségi szerződés. Mindez a húsz éves Cotonou-egyezmény felülvizsgált változata, amely minden szubszaharai országot, 16 karibi és 15 csendes-óceáni országot fog át. 

A szerződés eredetileg gazdasági fókuszú volt, de a mostaniban már megjelentek az EU sajátos emberijogi szempontjai is. Philippa Davies, a Jamaica Coalition for a Healthy Society (Jamaica Koalíció az Egészséges Társadalomért) egyik vezetője úgy nyilatkozott; a szerződés arról tanúskodik, hogy az EU számára az emberi jogokba beletartozik az abortuszhoz való jog, különféle LMBTQ-jogok és LMBTQ-házassági „jogok”. 

Davies szerint az EU „emberi jogai valójában emberellenes jogok, családellenes jogok, szólásszabadság-ellenes jogok és szülőellenes jogok”

Az Afrikai Interparlamentáris Konferencia nemrég elfogadott Entebbe-nyilatkozata meg is támadta az egyezményt, mint ami aláássa mind az afrikai országok szuverenitását, mind az „afrikai értékeket”. 

Kép: Romy Arroyo Fernandez / NurPhoto / AFP

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2023. november 11. 00:22
“Persze, hogy az elmebetegek is emberek. Ki mondta, hogy nem? Az anya férfi, az apa nő…” - és Szerintem elmebetegnek - melegnek hív. (Ezt a moslékozást sosem értettem.) Szóval Maga mindig, mindenütt megnézi, hogy milyen neműek az anyák? Ha fölszáll a buszra, és átadja a helyét egy idősebb, feketébe öltözött hölgynek, előtte megkérdi, hogy kit gyászol, a feleségét? Amikor a gyermekének kérne egy fagyit a felszolgáló leánytól, az iránt érdeklődik, hogy megvan-e még a himbilimbije? Ha elmegy teniszezni, és vegyes párost játszik a partnerével, előbb kromoszóma vizsgálatot kér tőle? Ha iskolába jár, akkor csak olyan tanártól tanul, akinek ismeri a heterogén vonzalmát? A nagy orosz romantikus zenéjét nem hallgatja, mert kiderült, homoszexuális? Ha az életében bármit csinál, bárkivel beszél, dolgozik, kapcsolatba kerül valakivel, akkor mindig az jár az eszében, mit csinál az illető az ágyban és kivel? Mi köze hozzá!? Mi is Maga? Ember? Vagy csak egy perverz elmebeteg állat? Egy moslék?
Autofocus
2023. november 09. 22:30
Csak a buzi néger a jó néger.
nempolitizalok-0
2023. november 09. 21:46
Miért nem rúgják picsán az EU nagyarcú libbantjait, Ursulával az élen????
tavirozsa2
2023. november 09. 20:20
Ez ideológiai gyarmatosítás, a mocsok EU vezetés részéről! Ilyen disznóságra költik az EU adófizetők pénzét!!!! 🤮
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!