Megbilincselve szökött meg Bécsben egy afgán migráns, még mindig nem találják a rendőrök

2023. november 15. 18:15

Kivizsgálásra vitték kórházba az afgán férfit, mikor az megszökött.

2023. november 15. 18:15
Tyler Rake - Extraction - on the set in Vienna

Már az osztrák belpolitika legmagasabb szintje is azzal a 16 éves afgán állampolgárságú férfival foglalkozik, aki nemrég megbilincselve szökött meg a rendőrségi őrizetből. A Kurier szerint az állami kórházba, Bécsbe vitték a bevándorlót a gerasdorfi fiatalkorúak börtönéből, mikor utazás közben bilincsel a kezén megszökött a fiatal.

A rendőrség kutyákat és helikoptereket is bevetett, hogy megtalálják, de nem jártak egyelőre sikerrel. 

Az eset azért is rendkívül kellemetlen az osztrák rendőrség számára, mert az afgán tini megbilincselve videókat készített magáról, amiket meg is osztott a közösségi oldalán, ráadásul azt is lefilmezte, hogy kábítószert vett. Michael Schnedlitz, az FPÖ főtitkára azt mondta, ez nem más, mint a hatóságok megcsúfolása. 

A nyitókép illusztráció. Fotó: Starpix / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Muki46
2024. január 05. 22:03
Nemrég láttam egy hasonló esetet Németországból. Két rendőr, egy férfi és egy nő kísérte a foglyot egy napi kirándulásra. Egy áruházban bement pisilni. A férfi vele ment, de előbb kész lett,és ostoba módon kijött a wc-ból. A fogoly erre kimászott a wc ablakon a soha viszont nem látás reményében.
darling
2023. november 16. 23:29
Lehet, hogy megtanul németül, mire elfogják! A berlini tudósító szerint a Németo-ban lévő afgánok 72 %-a a saját nevét sem tudja leírni, vagyis analfabéta! Megdöbbentő!
Perczel Éva
2023. november 16. 05:56
Kivizsgálásra? Talán a vizsgálatiba kellett volna vinni. Nagy beteg lehetett, ha még bilincsben is ügyesebb, mint az osztrák rendőrök......
backstablive
2023. november 16. 03:27
Lehet hogy màr neukölnbe van
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!