Rálőttek három palesztin fiatalra Vermontban, fellángoltak a viták Amerikában

2023. november 27. 11:11

Hagyományos arab fejfedő, kefiját viseltek, ezért családjaik szerint egyértelmű, hogy arab származásuk, a palesztin ügy miatt követte el az ismeretlen fegyveres a merényletet.

2023. november 27. 11:11
null
Maráczi Tamás
Maráczi Tamás

Hisam Avartanit, Tahszín Ahmedet és Kinnan Abdalhamidot a Vermont Egyetem burlingtoni kollégiumának közelében támadta meg egy fegyveres férfi. 

Egyikük nagybátyja elmondta: egy nyolcéves gyermek születésnapján volt látogatóban náluk az unokaöccse és két barátja, távozásuk után öt perccel az utcán történt a lövöldözés – írta BBC.

A három huszonéves egyetemista családtagjai azt követelik, hogy az amerikai hatóságok gyűlölet-bűncselekmény gyanújával nyomozzanak. Az elkövető kiléte és indítéka egyelőre ismeretlen, de a családok szerint mindhárom palesztin fiatal arab kendőt viselt és arabul beszélt, így

identitásuk világos lehetett a merénylő számára, vélhetően éppen ez lehetett a támadás oka. 

A burlingtoni rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőt. Az arab lobbiszervezet, a Council on American-Islamic relations 10 ezer dollárt ajánlott fel a nyomravezetőnek.

A három sértettet lőtt sebbel kórházban ápolják, egyikük állapota súlyos, másik két társának állapotát már stabilizálták.

Mint ismert, a három diák a rámalláhi Ramallah Friends School-ban végezték alapfokú tanulmányaikat, jelenleg pedig az Egyesült Államokban tanulnak: a Haverford College, a Brown University, illetve a Connecticut állambeli Trinity College egyetemi hallgatói. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az újabb vallási indítékú lövöldözés okán 

újra fellángolt a vita az amerikai nyilvánosságban az iszlamofóbiáról. 

Bernie Sanders vermonti szenátor, volt demokratapárti elnökjelölt-aspiráns X-oldalán ítélte el a merényletet, azt írva, hogy a „gyűlöletnek itt nincs helye”.

--

Nyitókép: Az Institute for Middle East Understanding fotója a három palesztin áldozatról  (HANDOUT / Institute for Middle East Understanding / AFP)

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Phm045
2023. december 07. 10:59
Szép komáim! Erre most már számítanotok kell. Nagy hiba volt okt 7-e........................................ Ha nem tesztek rendet ti magatok palesztinok a palesztinok között. Nem ti magatok számoljátok fel a terrorista szervezeteiteket, akkor sok ilyen esemény következik be. Tudjátok el szokott jönni az az idő, amikor a kérő szó elkopik, és visszalőnek, úgy ahogy azt a ti fajtátok tette. Válogatás nélkül............... Isten ne adja, hogy így legyen! ÁMEN!
KBA98
2023. november 27. 19:08
Bizalomgerjesztő férfiak! Hajrá Nyugat!
Akitlosz
2023. november 27. 16:20
Berie Sanders kommunista. Annak is buta, ha az iszlámot akarja terjeszteni Amerikában. Mert az iszlám cserében ugyan nem akarja a kommunizmust terjeszteni.
ujujuj
2023. november 27. 16:17
"Bernie Sanders vermonti szenátor, volt demokratapárti elnökjelölt-aspiráns X-oldalán ítélte el a merényletet, azt írva, hogy a „gyűlöletnek itt nincs helye”." Kíváncsi vagyok a vén szar vajon akkor is ilyen karakánul kiállt-e a gyűlölet ellen, amikor a muzulmán csőcselék antiszemimta akciókat hajtott végre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!