Támadás érte Thierry Baudet, jobboldali holland politikust

2023. november 21. 12:06

A vélhetően baloldali támadó egy sörösüveggel akart „végezni a fasizmussal”.

2023. november 21. 12:06

Hétfő este, két nappal a választások előtt támadás érte Thierry Baudet jobboldali, holland politikust, a Fórum a Demokráciáért (FvD) nevű párt vezetőjét. Baudet-nek egy választási kampányrendezvényen kellett volna részt vennie, amikor a támadás történt. 

Pártja közlése szerint

Baudet-t támadója egy sörösüveggel többször fejbe vágta egy bárban az észak-hollandiai Groningenben.

Szemtanúk szerint a támadó azt kiabálta, hogy „végeztem a fasizmussal”. Baudet fejsérüléseket szenvedett, és a groningeni egyetemi kórházba szállították kezelésre – közölte az FvD az X-en. Az incidensben egy biztonsági őr is megsebesült.

A rendőrség szóvivője szerint egy embert őrizetbe vettek.

Mark Rutte holland miniszterelnök teljességgel elfogadhatatlannak nevezte a támadást.

„Már korábban is mondtam, és most megerősítem: el a kezekkel a politikusoktól” – írta Rutte az X-en. Thierry Baudet-t októberben is megtámadták a belgiumi Ghentben. A jobboldali politikus a ghenti egyetemen egy diákszervezet által szervezett konferencián tartott előadást, amikor támadója egy esernyővel többször fejbe vágta. Baudet kisebb agyrázkódást szenvedett.

(MTI)

 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: képernyőfelvétel 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2023. november 23. 11:04
Ahogy hallottuk ez nem volt hírértékű Hollandiában. Ez a te demokráciád, te idétlen Mark Rutte. El is engedték a támadóját, az előzőt is.
Nehidd El
2023. november 22. 08:09
"Why are leftist so violent?" - teszi fel a kérdést videó feltöltője. Mert a lényegük a terror. Ha a terrort kivonjuk a baloldal mindenkori történelméből, nem marad ott semmi, csak a kereszténydemokrácia. Minden más baloldali törekvés és tett az erőszakról, az emberek nyomorgatásáról, kirablásáról és megfélemlítéséről szólt és szól még ma is.
Gonella
2023. november 21. 17:41
a holland hegyek demokráciát és toleranciát szülnek. balos, aki végez a fasizmussal és mást terrorizál. logikus!
zakar zoltán béla
2023. november 21. 13:28
Ruttes norvegicus
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!