Fico: Ukrajna NATO-tagsága a harmadik világháború kezdetét jelentené!

2023. december 21. 11:31

Kijev szerint azonban pont a világháború elkerülése miatt lenne fontos lépés a csatlakozás.

2023. december 21. 11:31

Anton Gerashchenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója Twitter-csatornáján (X) közzétett bejegyzésében idézett Robert Fico szavaiból, aki a napokban „megígérte, hogy megakadályozza Ukrajna NATO-csatlakozását”. A szlovák miniszterelnök véleménye szerint egy ilyen „páros” a harmadik világháború kezdetét jelentené.

„Nem fogunk beleegyezni Ukrajna NATO-tagságába, mert az a harmadik világháború kezdetét jelentené... Úgy vélem, ez soha nem fog megtörténni. Amíg lehetőségem van befolyásolni a szlovák politikai színteret, addig élni fogok a vétójogommal egy ilyen döntés ellen” – idézte Ficót Geraschenko, aki posztjában azt is hangsúlyozza: sok szakértő ellenkező véleményen van, 

szerintük Ukrajna NATO-csatlakozása inkább csökkentené a harmadik világháború kirobbanásának esélyét.  

„Biztos vagyok benne, hogy Putyin örül a miniszterelnök véleményének és az orosz narratívák előretörésének az EU-ban” – zárta bejegyzését a tanácsadó.

Nyitókép: Ludovic MARIN / AFP

 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2024. március 14. 11:32
Nato-ba Ukrajnát beveszik a III világháború elindul , közben Brüsszel bármit parancsol a háborúba kapcsolódással az eus parancsot meg kell tagadni , egy lépést se határon kívülre ukránok felé .
panyigai péter
2023. december 23. 18:58
Természetesen nem a világháború elkerülése miatt, hanem elkerülése végett, még inkább pedig elkerüléséért.
Martell 2
2023. december 21. 21:32
Ficó képviseli a józan észt, az ukránok, az amcsik és angol kutyáik meg az elmebajt.
Tommaso
2023. december 21. 19:59
Fico vajon hogyan döntene, ha Putyin Szlovákia NATO-ból kilépését követelné? Lemondana a nemzeti önrendelkezésről, és engedelmeskedne a terjeszkedő, gyarmatositó nagyhatalomnak? Amúgy VV Putyin már emlitést is tett arról, hogy szeretné, ha a V-4-ek újra az orosz befolyási övezet tagjai lennének. A HAZAÁRULÓ FICO ( és ORBÁN), azonnal a ruszkik mellé állt. Orbán már 1000-szer megbánta, hogy 89-ben olyan durván kikergette Magyarorszárról a ruszkikat. Egyszál maga, ha-ha-ha-ha-ha-ha.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!