Lengyel elemző: Fel kellene függeszteni Magyarország V4-tagságát

2023. december 23. 08:36

Wojciech Przybylski szerint társadalmi szinten is érezhető csalódottság Lengyelországban, „mert úgy érezzük, hogy Magyarország elárulta a barátságunkat”.

2023. december 23. 08:36
null

Az én véleményem az, hogy fel kellene függeszteni Magyarország V4-tagságát” – jelentette ki a hvg-nek adott interjújában Wojciech Przybylski, politikai elemző, a Visegrad Insight kutatóintézet vezetője.

Szerinte amellett, hogy a régi-új kormányfő, Donald Tusk „a napokban már kinyilvánította: elfogadhatatlannak tartja, hogy Orbán Oroszország oldalát választotta”, társadalmi szinten is érezhető csalódottság, „mert úgy érezzük, hogy Magyarország elárulta a barátságunkat”.

„Eddig azt gondoltuk, közös nevezőn vagyunk a biztonság és a geopolitika területén, és ez nem arról szól, hogy Amerika vagy Oroszország között kell választani. Ebben az összefüggésben kristálytisztán látszik, hogy ellentétes irányba haladunk. Tehát az egyetlen találkozási pont az EU lesz.

Tusk megpróbál majd hatni Orbánra, de nincs sok reménye

– fejtegette Przybylski.

Ezt is ajánljuk a témában

A teljes interjút, amelyben szó esik az október 15-i lengyel választások okairól és következményeiről, itt olvashatja el.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

 

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sziszi-994
2024. február 01. 20:35
Igen , sajnos az amerikai-europai terv sikerult - szetvalasztani a V4-ket ! A lengyel egy konnyu celpontnak bizonyult !
khomeini
2023. december 26. 10:23
ez a Zgut Edit nevű szélsőliberális magyargyűlölő picsa férje
Cserna János
2023. december 25. 03:07
Ez csak egy politikai elemző vélekedése. Balos. Ennek az sem számít sokat, hogy mi lesz Lengyelországgal, ha jobbos garnitúra kormányozza. Akkor hogy számítana neki a lengyel-magyar barátság? Csak ugat róla, mint Sikorsky.
Gyurcsany-embere
2023. december 24. 18:06
Már ajvékolnak is a fideszes elmeroggyantak! Ha brüsszelben tetszett, hogy mi egyedüli álláspontot képviselünk, akkor most miért sírtok-ríttok? Az elszeparálódás ezzel jár, köszönjétek a csüngőhasúnak, ne mindig másban keressétek a hibát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!