Szász miniszterelnök: Ukrajnának le kellene mondania bizonyos területeiről

2023. december 27. 13:07

Repedezik a német támogatás? Michael Kretschmer szerint ezzel a lépéssel Ukrajna biztosíthatná a tűzszünetet.

2023. december 27. 13:07
Interview with Prime Minister Kretschmer

Szászország miniszterelnöke, Michael Kretschmer szerint az ukrán kormánynak „ideiglenesen” át kellene engednie bizonyos területeit, hogy ezzel tűzszünetet biztosítson az orosz-ukrán háborúban – írja a Spiegel. Azt mondta: ezzel ugyan ezek a területek 

nem válnának automatikusan Oroszország részévé, de itt az ideje valami megoldást találni”.

Kretschmer éles kritikával illette a német kormány külpolitikáját is.

Sajnos a német szövetségi kormány állása ez: »Nem akarunk tárgyalni, csak fegyvert szállítani«. Az amerikaiak már előrébb járnak: rájöttem, hogy a háborút így nem lehet megnyerni”

Kretschmer szerint ezzel szemben egy hajtűkanyart kell venni az Oroszországgal kapcsolatos politikában. „Az az elképzelés, hogy Oroszországot katonailag, politikailag, gazdaságilag meggyengítjük, a XIX. századra nyúlik vissza, és megalapozza a további konfliktusok kirobbanását” – figyelmeztetett.

Nyitóképen: Michael Kretschmer. Fotó: Sebastian Kahnert / DPA / AFP

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
falcatus-2
2023. december 28. 06:47
fideath-7rasdi1 2023. december 27. 14:58 Ez hogy a "Nyugat csinálta Majdant" a legsötétebb, legaljasabb putyinista hazug propaganda egyike. Ez a "donbasszi népirtással" van egy szinten. ..." A balfácán szutyok biztos erre gondolt: Nyikita Mihalkov orosz filmrendező, Oscar-díjas színész videóval fordul a világ nyilvánosságához. Beszél Ukrajna és Oroszország kapcsolatáról 1991-től napjainkig, 2022-ig. A videó olyan tények dokumentációja, amit nyugaton nem ismernek https://www.bitchute.com/video/I40VHfNajpba/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202205
falcatus-2
2023. december 28. 06:36
folytatás: Zelenszkij november végén több mint 43 milliárd dolláros hiánnyal írt alá a 2024-es állami költségvetésről szóló törvénytervezetet. Ugyanakkor a dokumentum nyolcmilliárd dollárral kevesebbet szán védelemre, mint idén –mondta Jaroszlav Zseleznyak Rada-helyettes. Szergej Marcsenko pénzügyminiszter szerint 2023-ban a kincstár több mint 42 milliárd dollár kp nemzetközi segélyt kapott
falcatus-2
2023. december 28. 06:35
Akitlosz>>>-Sztrovacsek 27. 17:14 "Ukrajnát nem elég csak pénzzel támogatni.Fogy a fegyver és az ember is..." Az ukrán hatóságok befagyasztják a közszférában dolgozók nyugdíjának és fizetésének folyósítását, ha a nyugati partnerek pénzügyi támogatása megszűnik – írja a Financial Times Julija Szviridenko gazdasági miniszterre hivatkozva. „Szviridenko azt mondta, hogy Ukrajna a védelmet és az adósságszolgálatot fogja előnyben részesíteni, ami „egyes szociális szektorok alulfinanszírozottságának óriási kockázatát jelenti. Ha nem érkezik meg a külföldi segély, Kijevnek el kell halasztania 500 ezer közalkalmazott fizetését. és 1,4 millió pedagógus, valamint tízmillió nyugdíjas nyugdíját” folyt.köv.
falcatus-2
2023. december 28. 06:31
Sztrovacsek 2023. december 27. 15:24 • Szerkesztve Putyin villámháborúval számolt,.." Mikor, hol mondott ilyent?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!