Von der Leyen lelkendezik Tusk megválasztása miatt

2023. december 15. 19:43

Mint mondta, a jogállamisággal kapcsolatos aggályok túl sokáig akadályozták azt, hogy az EU hozzájáruljon Lengyelország gazdaságának modernizálásához.

2023. december 15. 19:43
TUSK, Donald; VON DER LEYEN, Ursula

Egy kihívásokkal teli időszakban Donald Tusk személyes elkötelezettsége és európai tapasztalata felbecsülhetetlen értékű lesz európai családunk számára – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pénteken Brüsszelben, a lengyel miniszterelnökkel tartott sajtótájékoztatóján.

Jogállamiság, EU-s pénzek

Von der Leyen üdvözölte, hogy Tusk kormánya a napirendjének élére helyezte a jogállamiság kérdését, és érdemben foglalkozik a bizottság és az uniós bíróság által megfogalmazott aggályokkal, továbbá azt, hogy Varsó csatlakozni kíván az Európai Ügyészséghez. „Ez elsősorban a lengyel polgárok, de az európai partnerek és az európai polgárok számára is kiváló hír” – fogalmazott.

Az elnök reményét fejezte ki, hogy 

sikeres lesz az együttműködés az igazságügyi függetlenséggel kapcsolatos mérföldkövek teljesítése terén, annak érdekében Lengyelország megkapja a helyreállítási forrásokat.

Keményen kell dolgoznunk. De tekintettel az eddig megtett és tervezett intézkedésekre, bízom benne, hogy együtt meg tudjuk oldani ezeket a kérdéseket” – jelentette ki.

Mint mondta, a jogállamisággal kapcsolatos aggályok túl sokáig akadályozták, azt, hogy az EU hozzájáruljon Lengyelország gazdaságának modernizálásához és a zöld és a digitális átállás végrehajtásához.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép:  MTI/EPA/Olivier Hoslet 

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. december 21. 08:31
Nem lehetetlen lengyeleknél kezdődik az eu bukása ,mint a múltban kommunizmusé.
bagira002
2023. december 21. 08:28
Ursula előkaparta az ,,ujmechanizmust,, amit a kádári időkben kitaláltak . Most enged az akasztó kötélen ,mihelyst a lengyel népet térdre kényszeríti széket a lába alól Tusk elvtárs kilöki.
Intruder
2023. december 21. 06:27
Már a látszatra is szarik a fasiszta ribanc.
Intruder
2023. december 21. 06:21
Mint mondta, a jogállamisággal kapcsolatos aggályok túl sokáig akadályozták, azt, hogy az EU hozzájáruljon Lengyelország gazdaságának modernizálásához és a zöld és a digitális átállás végrehajtásához. XD XD XD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!