A Nobel-díjas osztrák író attól retteg, hogy Ausztria is Magyarországgá válik: „Orbán Viktor búcsút intett a demokráciának”

2024. január 28. 10:56

Bécsben is tüntettek a „szélsőjobboldal” ellen.

2024. január 28. 10:56
Protest against far right in Austria

Már Bécsben is rettegnek a „szélsőjobboldal megerősödésétől”, több tízezren tüntettek az úgynevezett radikálisok ellen.

A rendezvényen Elfriede Jelllinek Nobel-díjas író felszólalását egy neves színész olvasta fel (a szöveget a Der Standard nevű lap változtatás nélkül leközölte.)

Hallom, amint egy szörnyeteg lélegzik, a demokrácia viszont mind jobban zihál” –üzente Jellinek a demonstrálóknak.

Ezután nem kellett sok idő, és a történelmi csúcson álló németországi AfD helyett egyből Magyarország lett a szónok témája.

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor búcsút intett a demokráciának, de annyira könnyű szívvel, hogy azt a magyarok jóformán észre sem vették, hiszen különben nap mint nap demonstrálnának ellene az utcákon. De ugyanez megy majd végre Ausztriában is: átalakítják a társadalmat, ráadásul azt fogják hinni az emberek, hogy ők, saját maguk akarták így, hogy jobban éljenek. Természetesen homogén nemzetként, ezt minden alkalommal megígérik nekik” – jelentette ki a Nobel-díjas író.

A régi és új nácik ismét szalonképesek lettek. A többiek mehetnek isten hírével, vagy eltakarítják őket az útból. Kifelé az idegenekkel - a jelszó évtizedes. A hazaiak viszont kussoljanak, mintha nem is lennének. A szélsőjobbnak vannak anyagi támogatói, de még több pénzt akar. Ám a szavazatokat azoktól szeretné begyűjteni, akiket meg akar fosztani jogaiktól és nyomorba kíván taszítani” – tette hozzá Jellinek, aki azonban megoldási javaslattal nem tudott szolgálni az őt figyelő összegyűlteknek.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: ASKIN KIYAGAN / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Syr Wullam
2024. január 29. 09:44
🥱 Mindeközben valahol felsír egy gyerek egy osztrák pincében.
catalina11
2024. január 29. 07:13
Monte Carlo 2024. január 28. 12:39 • Szerkesztve Jellinek félzsidó. Sose hittem volna, hogy egyszer ezt fogom mondani, de a zsidók felülreprezentáltsága az értelmiségben igenis gond. Mert azt eredményezi, hogy az ő sajátos nézőpontjuk, szempontrendszerük is felülreprezentált lesz, holott az EGY nézőpont, aminek vannak erősségei és gyenge pontjai. " az EGY nézőpont: "Éles eszűek, hatalmasok vagyunk, és megfelelő időben össze fogjuk keverni az önök goj asszonyait a feketékkel, és ötven éven belül kevert fajú néppé válnak. A niggerek szeretik dugni a fehér asszonyokat, és mi bátorítjuk őket, kihasználva a mi előnyünkre...." "A mi erőnk ..., a megosztás és kétszínűség. Ez biztos fegyver, és ügyesek, talán perfekcionisták vagyunk az alkalmazásában." a zsidó Rosenthal 1970 körül
ekeke1
2024. január 29. 01:11
Jelinek has claimed in multiple interviews that the Austrian-Jewish satirical tradition has been a formative influence on her writing, citing Karl Kraus, Elias Canetti, and Jewish cabaret in particular. In an interview with Sigrid Löffler, Jelinek claimed that her work is considered an oddity in contemporary Austria, where she claims satire is unappreciated and misunderstood, "because the Jews are dead." She has stressed her Jewish identity as the daughter of a Holocaust survivor, claiming a continuity with a Jewish-Viennese tradition that she believes has been destroyed by fascism and is dying out. Nesztek, osztrákok, nektek is jutott egy Imre Kertesz, mint Nobel-díjas...
ekeke1
2024. január 29. 01:05
Vigyázó tekinteteket ma éppen Finnországra vessétek. Az elnökválasztás második fordulójába ketten jutottak be: az egyik természetesen egy "liberális,"zöld" és homoszexuális. Kell még valamit mondanom, Ildikó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!